Όσο οι εμβολιασμένοι κερδίζουν προνόμια, οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στο περιθώριο. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα μη υποχρεωτικό εμβόλιο, για καθημερινά κείμενα-click baits που κάνουν λόγο για ακραίες, σοβαρές παρενέργειες, αλλά και το γεγονός ότι για κάποιους συμπολίτες μας, το εμβόλιο είναι σχεδόν απαγορευτικό. Οι νέοι αναμένεται να δελεαστούν με 150 ευρώ για να προβούν στην ολοκλήρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας και οι εμβολιασμένοι θα έχουν προνόμια σε επίπεδο εστίασης, συναυλιών κτλ. 

Αν σε κάποιους ο άτυπος αυτός διαχωρισμός φάνηκε από υπερβολικός έως απάνθρωπος, από την Κύπρο έρχεται μια άλλη “συναρπαστική” ιδέα, ώστε να ξέρουμε ποιοι έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό για την Covid-19 και ποιοι όχι: ένα βραχιολάκι το οποίο θα φορούν οι ανεμβολίαστοι. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπάρχει η σκέψη να υποχρεωθούν να φορούν ειδικό “βραχιόλι” όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, για να καταστεί πιο εύκολος ο έλεγχος. Σε ερώτηση αν αυτό το ειδικό βραχιολάκι ενδέχεται να το φορούν οι μη εμβολιασμένοι, απάντησε “θα το σκεφτούμε”. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως το κράτος δεν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία των πολιτών, αλλά πως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο εμβολιασμός είναι “πατριωτικό καθήκον”. Σχολιάζοντας το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με το τι σκέφτεται για το “παρακάτω” απάντησε: 

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξετάσει μια διυπουργική επιτροπή τα κίνητρα και τα αντικίνητρα που πρέπει να δοθούν. Η διαπίστωση είναι μια. Ότι υπάρχει μια έξαρση και ιδιαίτερα ο κίνδυνος προέρχεται από τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού. Αυτό το οποίο απαιτείται, και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαίρετα, είναι ο εμβολιασμός. Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Μαγκιά δεν είναι να μην εμβολιάζεσαι, μαγκιά είναι να εμβολιάζεσαι και να προστατεύεσαι».

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί το 70% κάτω των 40 χρονών να είναι ανεμβολίαστοι, κάνοντας λόγο για το γεγονός πως 9 στους 10 πολίτες που εισάγονται στα νοσηλευρήρια είναι ανεμβολίαστοι. Ανέφερε, γενικότερα, πως ο καθένας οφείλει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του απέναντι στους συμπολίτες του. 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει το δικαίωμα για μη εμβολιασμό, ο κ.Αναστασιάδης απάντησε πως “το δικαίωμα είναι δεδομένο, όμως, πρέπε να καταλάβετε”.