«Είναι άδικο». Αυτό αναφώνησαν τα άτομα που έσβησαν πρόσφατα τα κεριά με τον αριθμό 26 και δέχθηκαν διάφορα σχόλια όπως «πάει, μεγάλωσες και εσύ» ή «ακόμα να ωριμάσεις». Το ίδιο σκέφτηκαν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ναι, είναι άδικο. Δηλαδή εμείς, οι «άλλοι», δεν έχουμε όνειρα και προσδοκίες; Δεν θέλουμε να πάμε τα ταξίδια μας, τα σινεμά μας, τις συναυλίες μας και τα μουσεία μας; Κύριε Μητσοτάκη…, τι αποκλεισμός ήταν αυτός; 

Πριν περάσουμε στο περιβόητο ποσό και την προπληρωμένη «Κάρτα Ελευθερίας», όμως, να πούμε ένα μπράβο στο άτομο ή τα άτομα που σκέφτονται και μετά γράφουν τις ομιλίες του πρωθυπουργού. Μιλάμε, είναι και πολύ προχώ. Είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζουν τη γλώσσα των νέων. Αυτή η κυβέρνηση ξέρει πού ακριβώς να χτυπήσει -δεν αναφερόμαστε στους αστυνομικούς- ώστε να ευαισθητοποιήσει τα ανήσυχα αλάνια και να κάνουν το εμβόλιο. 

Στο σημερινό του διάγγελμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μιλήσει στην καρδούλα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Μόλις μας έκανε γνωστό ότι την προίκα των ταμείων του κράτους πρόκειται να τα μοιραστούν οι 18-25, μπορεί να απογοητευτήκαμε αλλά είπαμε «χαλάλι» μόλις ακούσαμε το «τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με εμβόλιο».Έπος. Ατάκα που θα ζήλευε και επικοινωνιολόγος που έχει αναλάβει μία επαρχιακή πολιτική παράταξη. Τι θα κάνουν οι «νέοι» με τα 150 ευρώ; Πού να ξέρουμε; Ίσως τα φάνε σε συναυλίες του Θύτη, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

Πάμε όμως γρήγορα-γρήγορα γιατί μας πιέζει και ο χρόνος, στο άτομο που γράφει τις ομιλίες του πρωθυπουργού. Όπως μας είπε, είναι αυτός που ηγείται και εκπροσωπεί την της ομάδα. Ακολουθούν αυτούσια τα όσα μας είπε στην τηλεφωνική μας συνομιλία. Προφανώς, θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
 
«Ελα μαν μου, τι γίνεσαι; Θα στα πω μπαμπ-μπαμ γιατί έχουμε να γράψουμε και μερικές ομιλίες του Μπ******. Γενικά η ιστορία μας σαν ομάδα που ειδικεύεται σε ομιλίες πάει πολύ πίσω, στην εποχή Σαμαρά, αλλά αυτό δεν το λέμε για ευνόητους λόγους. Ξέρεις τη σχέση των δύο, είναι κάπως ηλεκτρισμένη. Σκέψου ότι το ‘αισθάνομαι’ δικό μας είναι. Τεσπα. Η Γη γυρίζει μπρο, προχωράμε και φτάνουμε στο σήμερα. Γενικά έχουμε γράψει πολλά καλά αλλά δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε όλα. Θα σου πω ένα ακόμα. Μάντεψε ποιος έγραψε το περίφημο ‘κοκούνινγκ’. Έλα, εντάξει, φτάσαμε σε άλλο επίπεδο με αυτό. 

Τώρα, μιας και με πήρες για το σημερινό. Το ‘τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με το εμβόλιο’ το γράψαμε αρχικά για πλάκα αλλά τελικά το κρατήσαμε. Όπως αποδείχθηκε, καλά κάναμε. Τεράστια επιτυχία. Καταφέραμε να ενώσουμε πέντε γενιές με αυτό το λογοπαίγνιο. Μαν μου, στο λέω, θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Το έπιασες, έτσι; ‘Τσιμπήστε-τσιμπηθείτε’. Στα αφτιά μου ακούστηκε σαν συμφωνία του Ραχμάνινοφ. Όπως καταλαβαίνεις ο Κυριάκος είναι και αυτός πολύ ανοιχτός. Μας έχει πει, ‘παιδιά, θέλω να μιλήσω τη γλώσσα της νεολαίας αλλά να μην είμαι ο γνωστός θείος’. Ε, αυτό κάνουμε και το κάνουμε σωστά. Μιλάμε τη γλώσσα των νέων καλύτερα και από τους νέους. Και κάτι τελευταίο γιατί πρέπει να κλείσω. Αν ακούσεις προσεκτικά, γράψαμε ‘τσιμπηθείτε με εμβόλιο’. Σκέψου να αφήναμε μόνο το ‘τσιμπηθείτε’ και να πάνε τα αλάνια να τσιμπηθούν με τίποτα άλλο και τρέχαμε μετά. Σκέψου την κριτική της αντιπολίτευσης. Αλλά, ξέρεις κάτι, είμαστε επαγγελματίες, δεν μας ξεφεύγουν αυτά. Πρέπει να την κάνω μπρο, πήρε τηλ ο Μπ******* τα παιδιά και λέει κάτι για μπαχαλοσατανίστριες. Φιλιά μαν». 

*Το κείμενο είναι φανταστικό. Όπως το πάρει κανείς.