Η Χέιλι Μπίμπερ μίλησε για τον αχαλίνωτο εξευτελισμό του σώματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και πώς επηρεάζει την ψυχική της υγεία στο podcast της Άντισον Ρέι.

“Οι γυναίκες περνούν τόσα πολλά με το σώμα τους και αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι απλά δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση με αυτό”, εξήγησε η Hailey, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχεις  ως δημόσιο πρόσωπο στο κοινό, οι θαυμαστές και άλλοι άνθρωποι αισθάνονται ότι δικαιούνται να σχολιάζουν τα σώματα των “σελέμπριτι” χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τι συμβαίνει στα παρασκήνια. “Πώς ξέρεις τι συμβαίνει στο σώμα μου αυτή τη στιγμή;“. Εξηγώντας ότι έχει συνηθίσει να βλέπει σχόλια για το σώμα της ως μοντέλο, η Hailey συνέχισε σημειώνοντας ότι τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί καθώς μεγαλώνει – ειδικά καθώς το κοινό συχνά εικάζει για το αν είναι έγκυος ή όχι. “Δεν είμαι 19 πια. Είμαι 24 τώρα. Νιώθω ότι το σώμα μου έχει αλλάξει περισσότερο, ακόμα και σε σύγκριση με πέρυσι. Και αυτό συμβαίνει”.

Η Hailey πρόσθεσε επίσης ότι ακούγοντας συχνά σχόλια σχετικά με τον τρόπο που φαίνεται μπορεί να είναι “πραγματικά, πραγματικά πολύ κακό για την εικόνα του σώματός σας”.Το μοντέλο εξήγησε ότι προσπαθεί να αποφύγει τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να κρύβεται από κάθε αρνητική ανάρτηση. Τα θεωρεί κακό για την ψυχική της υγεία.

Η σύζυγός του Τζάστιν Μπίμπερ έχει παραδεχτεί ότι κάνει συχνά διαλείμματα από το Instagram και έχει διαπιστώσει ότι η αποτοξίνωσή του εαυτού της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά έχει ως συνέπεια να αισθάνεται πιο ευτυχισμένη και λιγότερο ανήσυχη. “Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εκφράσουμε περισσότερη αγάπη και ενθάρρυνση ο ένας στον άλλο αντί να γκρεμίζουμε συνεχώς τους ανθρώπους και να κρίνουμε», δήλωσε η Hailey σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2018. “Και δεν θα αφήσω τους ανθρώπους να με κάνουν να νιώσω ότι κάνω κάτι λάθος απολαμβάνοντας τη ζωή μου και να είμαι ευτυχισμένη.”