Ακούσαμε όλοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά που απαιτούνται για το τείχος ανοσίας απέναντι στην Covid-19 λέγοντας τα εξής: “Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών, αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση να χάνονται”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενθάρρυνσης των εμβολιασμών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανακοίνωσε λοιπόν με την πρώτη δόση εμβολίου μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού. Η διαδικασία, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, “θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής”.  Η ονομασία της κάρτας θα είναι “Freedom Pass”, ή “Κάρτα Ελευθερίας” στα ελληνικά.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 Φυσικά ο υπερτάτος influencer στο χώρο των κηδειών, Τελεταί Μούκουρας τα είδε και ανέβασε κάνοντας λόγο για δωροκάρτα 150€ στους εμβολιασμένους με Astra Zeneca. Οι σχολιαστές έσπευσαν να ζητήσουν εκπτώσεις σε φέρετρα από μαόνι και να αναφέρουν ότι μετά τη δεύτερη δόση θα τυπώσουν το πιστοποιητικό για να λάβουν το δώρο τους.

Είχαν και εύλογες απορίες: Μπορεί να μεταβιβαστεί η δωροκάρτα ή είναι μόνο για προσωπική χρήση; Η εξαργύρωση γίνεται σε αυτόν η τον άλλο κόσμο; Μπορώ να την κάνω δώρο σε ζώντα;

 

https://twitter.com/hashtag/150%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw