Η Sawako Kabuki είναι μία illustrator με έδρα το Τόκιο και όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, έτσι και αυτή, άλλαξε τις συνήθειές της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η σημαντικότερη αλλαγή της, ωστόσο, έχει να κάνει με το έργο της αφού όπως η ίδια λέει, φορούσε μάσκα πολύ πριν η λέξη «κορονοϊός» μπει για τα καλά στο λεξιλόγιό μας.

 

Ένα πράγμα που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, είναι ο πυρήνας της τέχνης της. Τα αναιδή και κωμικά σχέδια των προηγούμενων χρόνων, έδωσαν τη θέση τους σε μια πιο λεπτεπίλεπτη τέχνη όμως τα γυμνά σώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στο κέντρο της μόνο που, άλλαξε το μεγεθό τους.

 

Η Illustrator συνεχίζει να χρησιμοποιεί άφθονο γυμνό και με τις σεξουαλικές αναφορές της, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα γνωστά ταμπού της εποχής μας. Η Sawako, πλέον, παίζει με νέες παλέτες χρωμάτων, χρησιμοποιώντας έντονα το κόκκινο και το μπλε χρώμα, ένας συνδυασμός που όπως λέει, την είχε συνεπάρει από τότε που ήταν έφηβη.

«Όπως οι ταύροι μισούν και κάνουν επίθεση στο στο κόκκινο έτσι υπάρχουν μερικοί συνδυασμοί χρωμάτων που με ξυπνούν». Αυτές οι παλέτες χρωμάτων συνοδεύονται συχνά από την ίδια γυμνή, με σκούρα μαλλιά, γυναικεία φιγούρα που φιλοξενείται στις εικόνες του Sawako εδώ και χρόνια. Μόνο που, τώρα, αυτή η γυναικεία φιγούρα βρίσκεται παντού. Στην κυριολεξία.

Το να σχεδιάζει αυτές τις γυμνές φιγούρες ξανά και ξανά, είναι για την Sawako κάτι σαν θεραπεία. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ηρεμώ, επίσης πολύ καλό όταν πρέπει να σκεφτώ κάτι σε βάθος». Γυμνά σώματα, λοιπόν. Γυμνά σώματα παντού μπας και βρούμε επιτέλους την ουσία.