«Η κουλτούρα του περιθωρίου με συναρπάζει», λέει η Ελίζαμπεθ Γουάτερμαν, μια φωτογράφος που μεγάλωσε στο Σικάγο και τώρα κατοικεί στο Λος Άντζελες. Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας της, η δουλειά της Ελίζαμπεθ την έχει οδηγήσει σε πολλές πολιτείες για να τραβήξει με την κάμερά της πολλά και συγκλονιστικά ενσταντανέ με drag queens, στριπτιζέζ, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς καλλιτέχνες, εκκεντρικούς καλλιτέχνες και άτομα που εργάζονται σε τσίρκο

Όλα αυτά είναι ένα μέρος από τα projects της και η Ελίζαμπεθ μας κάνει γνωστό ότι οι άνθρωποι που συχνά στέκονται με αυτοπεποίθηση μπροστά από το κάμερά της, αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους όταν το κλείστρο καλύψει τον φακό της. Η φωτογράφος δίνει έμφαση στην εξερεύνηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, των εμμονών, της προσωπογραφίας και της σεξεργασίας. «Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι στριπτιζέζ», σημειώνει. «Ο κόσμος των strip club ήταν έμενε πάντα στο σκοτάδι σκιές. Ήθελα να τα εξερευνήσω και να τα φέρω στο φως».

Tο νέο φωτογραφικό λεύκωμα της Ελίζαμπεθ, Moneygame, που εκδόθηκε από την XYZ με έδρα τη Λισαβόνα, χρειάστηκε πέντε χρόνια για να δημιουργηθεί. Το βιβλίο, είναι μια λεπτομερής και προσωπική «εισβολή» στη βιομηχανία της σεξεργασίας, με περισσότερες από 75 εικόνες από τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, τη Νέα Ορλεάνη, το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι. 

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Moneygame, η Ελίζαμπεθ περνούσε τις περισσότερες νύχτες του Σαββάτου σε κλαμπ, χτίζοντας σχέσεις με τις χορεύτριες που ζούσαν σε αυτούς τους χώρους. «Αρχικά, ήμουν διστακτική να φωτογραφίσω στριπτιζέζ και άλλους εργαζόμενους, αλλά τελικά γοητεύτηκα». Πριν αποκτήσει πρόσβαση στα κλαμπ, είχε περάσει μήνες εξερευνώντας τις πόλεις για να βρει το κατάλληλο μέρος για να τραβήξει τις φωτογραφίες της.