Καψούρα και καλοκαίρι. Αλληλένδετα. Μια γυναίκα μετά από ένα άσχημο χωρισμό βρίσκεται σε ένα πάρτι στην Αντίπαρο. Πολλά ποτάκια μετά ξυπνάει γυμνή στην παραλία δίπλα στον DJ που γνώρισε χθες. Θα μπορούσε απλά να πει “χάρηκα για την γνωριμία”, να μπει στο πλοίο της επιστροφής, να γεμίσει τις βαλίτσες της και να επιστρέψει με όλες τις αποσκευές, ψυχολογικές και πραγματικές στην Αμερική να ξαναστήσει τη ζωή της.

Με τα “θα” όμως δεν ζεις. Η υπέροχη αυτή γυναίκα (εξαιρετική η Ντενίζ Γκοφ) ερωτεύεται. Και πιστεύει ότι ο Μίκι (καλησπέρα Σεμπαστιάν Σταν) θα της χαρίσει το πολυπόθητο happily ever after που μας έχουν ταΐσει οι ρομαντικές κομεντί χρόνια τώρα. Κι εδώ ξεκινάει η πραγματική ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που έχει πάρει όλα τα κλισέ/ στερεότυπα για τον έρωτα και τα έκανε μια πραγματική ταινία για τις καψούρες που καταλήξανε σχέσεις. Για όλες τις Δευτέρες που ξεκίνησαν από μια ξέφρενη Παρασκευή.

Βασικός πρωταγωνιστής σε αυτή την ταινία είναι η Κυψελάρα. Και τα αδιέξοδά της. Αλληγορικά. Και οι δυο ηθοποιοί -χωρίς να είναι πασπαλισμένοι με την διασημότητα που κουβαλούν -αφήνονται αριστουργηματικά σε ένα ταξίδι στο ρεαλισμό της συμβίωσης και των καθημερινών υποχωρήσεων.

Τα #couples_goals δεν υπάρχουν. Όλων βρωμάει το στόμα το πρωί και αν δεν πιούν καφέ δεν ανοίγει το μάτι τους. Όσο φωτογενείς είναι οι παραλίες που κολυμπάτε γυμνοί, όσο σεξ κι αν κάνετε στο ειδυλλιακό δωμάτιο που βρήκατε στο Airbnb, όσα σφηνάκια κατεβάσετε στην τέλεια παρτάρα και πέσετε στην πισίνα τα ξημερώματα γυμνοί στο τέλος θα γυρίσετε στο διαμέρισμα της Αθήνας να μαλώνετε για τι θα δείτε στο Netflix και πότε θα κάνετε παιδί.

Η νύχτα πάντα είναι ερωτική, ειδικά όταν είστε νέοι, ωραίοι και ξέγνοιαστοι. Η έλξη είναι αυθόρμητη κι εκρηκτική όταν δεν έχεις ακόμη ένα zoom στην τηλεργασία. Και συνήθως οι γυναίκες σαν την Κλόε, όλες μας σε κάποια φάση της ζωής μας, κάνουμε ένα βήμα πίσω στα δικά μας θέλω για να κουμπώσουν με τις επιθυμίες του συντρόφου μας. Τι γίνεται όμως όταν ο σύντροφός σου είναι ο Μίκι, ακαταμάχητος επιφανειακά και βαρετά προβλέψιμος κι ανεύθυνος ουσιαστικά; Αυτό το είδος άνδρα που αν πάρεις ποτέ σοβαρά θα κλαις μόνη σου όταν στα σκάσει η πραγματικότητά.

 Με άλλα λόγια. Να την δεις την ταινία. Είναι ακαταμάχητη. Ενναλακτική, σπιντάτη, ερωτική, ρεαλιστική, με δυνατό love story και πιο δυνατή Δευτερίλα. Η Αθήνα είναι κούκλα, η Αντίπαρος σε καλεί για ένα πάρτι όπως παλιά.

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος άλλη μια φορά κλείνει το μάτι στον θεατή του. Δεν θα σου δώσει το τέλος στο πιάτο. Θέλει να σου επιστρέψει να καταλήξεις όπου γουστάρεις. Είναι κομμάτι της εμπειρίας του Monday το “μετά”. Η ταινία του είναι ανεπιτήδευτα κουλ. Δεν προσπαθεί να σου πει κάτι που δεν ξέρεις.

Στα συν της ταινίας, το σεξ. Χωρίς male glaze και φανφάρες. Χωρίς ενοχές ή λες και βλέπεις τσόντα. Απλά απαραίτητο. Επίσης, είναι μια ταινία που σε γυρνάει στη ζωή πριν την πανδημία. Τότε που όλα ήταν πιο. Πολύ πιο.

Να την δεις. Για 100 λεπτά θα χαθείς σε ένα ωραίο σύμπαν.

Υγ: Ταινία που παίζει η Έλλη Τρίγγου και ο Ανδρεάς Κωνσταντίνου είναι άχαστη.

Η ταινία MONDAY προβάλλεται από την Πέμπτη 24 Ιουνίου στους κινηματογράφους, από την Tulip.

Πρωταγωνιστούν Denise Gough, Sebastian Stan

Συμμετέχουν ακόμη Γιώργος Πυρπασόπουλος, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σοφία Κόκκαλη, Σύλλας Τζουμέρκας κ.α.