Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, όπως είναι γνωστό, ζει κάτω από ένα καθεστώς “κηδεμονίας” εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτή την “κηδεμονία” την έχει ο πατέρας της και κάθε της κίνηση περνάει από το σκάνερ του αφού αν εκείνος δεν δώσει την συγκατάθεσή του, τότε η τραγουδίστρια μένει “απενεργοποιημένη”. Όταν έγινε η κατάθεσή της στο δικαστήριο, ο δικαστής απάντησε ότι χρειάζεται πολύ θάρρος για να μιλήσει δημόσια για όλα αυτά.

Η τραγουδίστρια είπε πως “έχω πει στον κόσμο ότι είμαι χαρούμενη και εντάξει, είπα ψέματα. Δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο θυμωμένη και έχω κατάθλιψη” ενώ πριν φτάσει εκεί, τόνισε ότι “ο μπαμπάς μου και όποιος εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του μάνατζέρ μου θα έπρεπε να είναι στη φυλακή”.

Μετά από χρόνια, αυτή ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Λίγους μήνες πριν, επίσης, κυκλοφόρησε και το ντοκιμαντέρ Framing Britney Spears και ο κόσμος κατάλαβε σε βάθος τι ακριβώς βιώνει και τι έχει προηγηθεί. “Κύριε δικαστή, δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός. Την τελευταία φορά που σας μίλησα ένιωθα σαν να ήμουν νεκρή. Σας λέω ξανά γιατί δεν λέω ψέματα, έτσι ίσως μπορείτε να καταλάβετε το βάθος και το βαθμό και τις ζημιές που έχω υποστεί. Αξίζω αλλαγές’’.

Αυτό που ζητά η Σπίαρς είναι το αυτονόητο: την ελευθερία της. Ζητά τον τερματισμό της “καταχρηστικής εποπτείας του πατέρα μου”. Μην ξεχνάμε ότι από το 2008 και μετά, ο πατέρας της έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της αλλά και της προσωπικής της ζωής. “Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ενοχλητικό και αποθαρρυντικό αυτό που έχω περάσει. Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια”.