Ένα κορίτσι, θύμα bullying, έπεσε θύμα της κοινωνίας, των προτύπων της, των μηνυμάτων που “ξέχασαν” γονείς να κάνουν σαφή στα παιδιά τους, στα καλούπια που μπαίνουμε και ξαναμπαίνουμε σαν να πληρωνόμαστε για αυτό. Ναι, οι συμμαθητές της δεν έμαθαν πως το να κοροϊδεύεις τον διπλανό σου, να του επιτίθεσαι καθημερινά, να σχολιάζεις την εμφάνισή του και τον τρόπο που θέλει να ζει, δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Και αν κάπου σε βγάλει, μάλλον σε έναν κόσμο ρηχό και ανόητο θα είναι.  Η 14χρονη Γωγώ, που, δεχόταν καθημερινά σχόλια από τους συμμαθητές της στο σχολείο, έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να χωρέσει στο καλούπι. Στο όποιο καλούπι, αρνούμενη να αγαπήσει τον εαυτό της άλλο, για χάρη των άλλων. 

Όχι, εδώ δεν θα ξεκινήσουμε το blame game του ποιος φταίει και γιατί. Εδώ απλώς θα δώσουμε μια ανάρτηση τόσο σωστή, τόσο σκληρά ειλικρινή για ένα ακόμα θύμα ενός ρατσισμού, ο οποίος περνά σαν φλεγόμενη σκυτάλη από γενιά σε γενιά, χωρίς καμία να σταματά λίγο για να αναρωτηθεί αν χρησιμεύει σε κάτι αυτός ο αγώνας να αποκλείουμε ό,τι δεν μας μοιάζει, να επιτιθόμαστε σε ό,τι δεν μας αρέσει.

Η ανάρτηση αυτή ανήκει στην Κατερίνα Ζαρίφη, η οποία έκανε σαφές πως “η χοντρή έφυγε από την τάξη”. 

“Σήμερα διάβασα πως έφυγε η Γωγώ 14 ετών. Η Γωγώ που δεν άντεχε την κοροϊδία για το σώμα της απ’ τους συμμαθητές της. Η Γωγώ που στα 14 της, της έμαθαν να μην αντέχει τον εαυτό της. Η Γωγώ που στα 14 της άκουσε τόσα αφόρητα που δεν ήθελε πια να «φοράει» τον εαυτό της. Η Γωγώ που πήρε απόφαση να χειρουργηθεί για να απαλλαγεί από το βάρος της. Η Γωγώ που έφυγε. Δεν πιάνει πια χώρο «η χοντρή» στην τάξη σου. Σου άδειασε την γωνιά,” έγραψε λέγοντας ό,τι ήταν να λεχθεί ούτως ή άλλως. 

Τώρα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι ίδιοι, πιο ευτυχισμένοι, πιο χαρούμενοι μες στην ομοιομορφία που έχει οδηγήσει σε τερατώδεις σκοτεινές ιστορικές στιγμές. Τώρα η τάξη είναι πιο καλά. Τι; Όχι;