Η δολοφονία της Καρολάιν μετατράπηκε σε τάισμα κατώτερων ενστίκτων και reality show, πριν καν την πούμε με το όνομά της: γυναικοκτονία. Ο γυναικοκτόνος ομολόγησε και πιο άμεσα από όσο θα περίμενε κανείς, μπήκε στο πλυντήριο. Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της δολοφονημένης -με ηθικό αυτουργό την πατριαρχεία- γυναίκας άρχισαν να διαρρέουν. Τα αποσπάσματα αυτά, εκτός από παραπλανητικά για την εξέλιξη της υπόθεσης, αποτελούσαν λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο το θύμα. Για ακόμα μια φορά ο θύτης ετοιμαζόταν για μια μιντιακή πλύση, που σε τελική ανάλυση, μόνο την ανάγκη για ματιές από την κλειδαρότρυπα ικανοποιούσε. 

Μετά τα αποσπάσματα, και αφού η κυρία Μάνδρου μας σέρβιρε ένα “φερόμενος ως δράστης” για να έχουμε να εξοργιζόμαστε, όλη η οργή μας για τα προσωπικά δεδομένα και τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Καρολάιν, μετατράπηκαν σε εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή του. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έρευνα για να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας της υπόθεσης δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιό της, παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο έγγραφό του ο κ. Πλιώτας φέρεται να αναφέρεται σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος κ.λπ.), για το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», που δημοσιοποιήθηκαν σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Παραθέτει επίσης ο κ. Πλιώτας και την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας». Αντικείμενο της έρευνας είναι να διακριβωθεί ενδεχόμενο αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, ιδίως π.χ. παραβίασης υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.