Και αν η πανδημία ήταν μια light εκδοχή της δυστοπίας που προβλέπεται να ζήσει ο μάταιος τούτος κόσμος; Δεν ξέρουμε. Λέμε. Σε άλλα νέα, Αμερικανοί πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, με απειλή τα UFO. Αφορμή; Η εμπιστευτική ενημέρωση που είχαν για το περιεχόμενο της έκθεσης του Πενταγώνου για «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

Μία έκθεση, τα συμπεράσματα της οποίας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα  με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα. «Είναι σαφές ότι κάτι συμβαίνει, που αδυνατούμε να χειριστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΤΜΖ ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τενεσί, Τιμ Μπέρτσετ.

Σύμφωνα με τη Guardian, τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί στη δημοσιότητα διάφορα βίντεο στα οποία φαίνονται πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να έρχονται αντιμέτωποι με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Κάποιοι μάλιστα πίστευαν πως πρόκειται για εξωγήινα UFO. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο τον Απρίλιο του 2020 -και τα οποία είχαν διαρρεύσει νωρίτερα στο Διαδίκτυο- δείχνουν τριγωνικού σχήματος UFO να πετούν στον ουρανό. Στο μεταξύ, τον περασμένο Μάιο διέρρευσε άλλο βίντεο με ένα οβάλ σχήματος ΑΤΙΑ να ίπταται κοντά σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Σον Πάτρικ Μαλόνι, πιστεύει πως είναι ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα το διάστημα. «Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά το θέμα με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, αφού αφορά στην ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας. Θέλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε τι αντιμετωπίζουμε (…). Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ταχεία αναπαραγωγή τεχνολογιών εκεί έξω. Πρέπει να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα το διάστημα», δήλωσε στη New York Post.

O διευθυντής του Προγράμματος Ταυτοποίησης Προηγμένων Αεροδιαστημικών απειλών, Λούις Ελιζμόντο, εκτιμά ότι τα UAP συνιστούν σοβαρή απειλή. «Είχαμε περιστατικά όπου αυτά τα UAP παρενέβησαν και έθεσαν στην πραγματικότητα εκτός λειτουργίας τις πυρηνικές μας δυνατότητες. Έχουμε επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν ότι σε άλλες χώρες αυτά τα πράγματα [UFO] παρενέβησαν στις πυρηνικές τους τεχνολογίες και τις έβαλαν μπροστά», ανέφερε μιλώντας στη Washington Post.

Με λίγα λόγια, αντίο ζωή.