Ημέρα του Πατέρα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάτσουμε στον καναπέ μας και να σκεφτούμε όλες τις σειρές που έχουμε δει -και είναι πολλές- μήπως και θυμηθούμε τους καλύτερους τηλεοπτικούς μπαμπάδες που πέρασαν από την οθόνη μας. Η αλήθεια είναι ότι σε μερικά λεπτά, αυτή η λίστα δημιουργείται αυτόματα στο μυαλό μας αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι άλλο: ποιους κρατάμε και ποιους «πετάμε» για να συμπληρώσουμε την τελική δεκάδα.

Τελικά, κρατήσαμε τους δέκα πατεράδες που συνδύασαν άψογα το parenting με τον ρόλο τους. Υποκειμενικό είναι άλλωστε. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι κανένας δεν είναι τέλειος και ότι ακόμα και οι «καλύτεροι τηλεοπτικοί πατεράδες» έχουν κάνει λάθη, έστω και αν αυτά ήταν βασισμένα στο σενάριο. Happy Father’s Day λοιπόν και πάμε να δούμε αυτούς που προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Jim Hopper – Stranger Things

Ο Jim Hopper είναι ένας πατέρας που βασανίζεται εσωτερικά από τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι «βασανίζει» και τα άτομα που βρίσκονται γύρω του. Το αντίθετο. Ο Hopper είναι από αυτούς θα έκαναν τα πάντα για την κόρη του και μας το έκανε γνωστό μέσα από το Stranger Things. Η σχέση του με την Eleven είναι τουλάχιστον συγκινητική.

via GIPHY


Tony Soprano – The Sopranos

Μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση πατέρα ο οποίος έχει βρεθεί σε λάθος δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλει την οικογένειά του να περπατήσει στο ίδιο μονοπάτι και κάθε του κίνηση, κάθε του κέρδος από τη «δουλειά», χρησιμοποιείται ώστε να γίνουν τα όνειρα των δικών του ανθρώπων πραγματικότητα. Στον ελεύθερό του χρόνο, δίνει συμβουλές. Ουσιαστικές συμβουλές.

via GIPHY

Homer Simpson – The Simpsons

Χιούμορ. Ένας χαρακτήρας που παραδίδει μαθήματα με τον τρόπο του και εξηγεί στα παιδιά του πως, όταν όλα πάνε στραβά στη ζωή, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που εμφανίζονται με το γέλιο μας.

via GIPHY

Jack Pearson – This Is Us

Οι χαρακτήρες από το This Is Us ίσως χρειάζονται μια κατηγορία από μόνοι τους αλλά τελικά επιλέξαμε τον Jack Pearson. Εμφανίζεται πάντα την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει τα παιδιά του και τα κάνει να νιώθουν άνετα με τους εαυτούς τους. Προωθεί το «πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου» και κάθε φορά που κάποιος ζητά βοήθεια, του δίνει με ένα μεγάλο bonus απεριόριστης αγάπης.

via GIPHY

 

Phil Dunphy – Modern Family

Φημίζεται για τα dad jokes του αλλά είναι γνωστό ότι δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά. Προσπαθεί να είναι κάτι μεταξύ φίλου και πατέρα αλλά πάλι δεν τα καταφέρει και πολύ καλά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, αγγίζει τη γελοιότητα με τις πράξεις του. Στο τέλος, όμως, είναι απλά αξιαγάπητος γιατί ό,τι κάνει, το κάνει για την οικογένειά του.

via GIPHY

Al Bundy – Married… with Children

O λόγος που ο Al Bundy μπήκε σε αυτή τη λίστα, είναι γιατί μέσα από τη σειρά Married… with Children τονίζει τα θετικά και κυρίως τα αρνητικά σημεία μιας μικρομεσαίας οικογένειας. Αυτό που κρατάμε, όμως, είναι οι προσπάθειές του να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Με τον τρόπο του.

via GIPHY

Terry Jeffords – Brooklyn Nine-Nine

Αν πετύχεις τον Terry σε κάποιον διάδρομο του χώρου εργασίας σου ή ακόμα και στο δρόμο, το πιο πιθανό είναι να φοβηθείς λόγω της σωματοδομής του. Όμως ο Terry, o αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος που τα κάνει όλα στραβά αλλά βρίσκει τρόπο να πετυχαίνει τον στόχο του, είναι ένας αξιολάτρευτος μπαμπάς που θα κάνει τα πάντα για την οικογένειά του.

via GIPHY

Hershel Greene – The Walking Dead

Το να είσαι ένας υπερπροστατευτικός πατέρας τη στιγμή που γύρω σου ο κόσμος έχει καταστραφεί, είναι απόλυτα λογικό. Ο Hershel όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι λογικός και σχεδόν σε κάθε κρίση, έδινε με τη σοφία του την απάντηση που όλοι ήθελαν να ακούσουν. Ίσως η καλύτερη πατρική φιγούρα της σειράς.

via GIPHY

Ned Stark – GoT

Ήταν τόσο ηθικός και σωστός απέναντι στους άλλους που τελικά το πλήρωσε. Όχι μόνο αυτός αλλά σχεδόν όλη η οικογένειά του. Αν και τον «χάσαμε» νωρίς, έγινε σε όλους κατανοητό ότι πρόλαβε να δώσει σημαντικά μαθήματα στα παιδιά του όσον αφορά τη σημαντικότητα της δικαιοσύνης. Αυτό, από μόνο του, είναι αρκετό για να βρεθεί ο Ned Stark στη λίστα με τους καλύτερους τηλεοπτικούς μπαμπάδες.

via GIPHY

Walter White – Breaking Bad

Μιλάμε για μία από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει ποτέ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. O βασικός χαρακτήρας του BB είναι ένας άνθρωπος που εξελίσσεται από έναν ήρεμο οικογενειάρχη σε έναν επικίνδυνο για την κοινωνία άνθρωπο. Γιατί το κάνει αυτό; Για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους δικούς του. Ο Walter White έκανε τα πάντα για την οικογένειά του. 

via GIPHY