Ο οίκος Saint Laurent ένωσε τις δυνάμεις του με τον φωτογράφο Henrik Purienne, για τις ανάγκες μια έκδοσης, που κατέληξε να έχει δόσεις από αγνό ερωτισμό και ηδονισμό. Ποιος να το περίμενε από έναν οίκο μόδας, θα αναρωτιέστε. 

Το βιβλίο, που κυκλοφότησε μέσα στον Μάρτιο, έχει τίτλο “Rive Droite Editions Purienne” και περιλαμβάνει μια σειρά από απρόμαυρες φωτογραφίες. Σε αυτές βλέπουμε μοντέλα να φορούν κάποια από τα πιο πρόσφατα κομμάτια του label, με τρόπο που περιέχει αρκετό ερωτισμό, χάνοντας το μέτρο ανάμεσα στον voyeurism και το weird wave. Και αυτό είναι ενδεχομένως ένα από τα πιο ευπρόσδεκτα “χασίματα” μέτρου που έχουμε δει. 

Αυτό είναι το στυλ του ίδιου του Purienne και το έχει αποδείξει ήδη από το 2019, με την κυκλοφορία του, Jeux De Peau, όπου ο φωτογράφος είχε απαθανατίσει τα μοντέλα του να χαίρονται τον καυτό καλιφορνέζικο ήλιο, με πλήρη αναπολογητικό, γυμνό τρόπο. 

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως πρόκειται για την τέταρτη κυκλοφορία του εκδοτικού οίκου που δημιούργησε ο Saint Laurent, Rive Droite. Το project έχει αναλάβει ο Anthony Vaccarello, ο οποίος στην προηγούμενη έκδοση είχε καταφέρει να κλείσει αποκλειστικές συνεργασίες με άτομα όπως η Gray Sorrenti, κόρη του εμβληματικού Mario Sorrenti.