Εντάξει, δεν πέσαμε και από τα σύννεφα με την τοποθέτηση του Σταύρου Μπαλάσκα. Σχεδόν σε κάθε του τηλεοπτική παρέμβαση μας αφήνει και μια ατάκα για να θυμόμαστε. Αυτή τη φορά, βέβαια, κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός φιλοξενήθηκε -και- στην εκπομπή Κοινωνία Mega (είχε την τιμητική του σήμερα) για να μιλήσει για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά και την σύλληψη του πιλότου για την δολοφονία της Καρολάιν. Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε από την Ανθή Βούλγαρη για το  τι δείχνει η στάση του με το να κάνει 8 ώρες να ομολογήσει την πράξη του.

https://twitter.com/DelgadoSero/status/1405804843667763202?ref_src=twsrc%5Etfw

Τι απάντησε ο Σταύρος Μπαλάσκας; ”Είναι βλάκας δείχνει, γιατί εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στο θυμό του, ότι τα έχασε και τρελάθηκε, αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στη φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε οικογενειακό καυγά. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί”.

Αυτή η δήλωση έγινε από συνδικαλιστή αστυνομικό και αυτό της δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Έδωσε δωρεάν συμβουλές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί κάποιος αν βρεθεί σε παρόμοια θέση και το πώς θα ”ξεμπερδέψει” με λίγα χρονάκια στην πλάτη. Μας εξήγησε το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία έτσι, με ένα απλό ‘’είναι βλάκας’’. Αν δεν ήταν, τότε σε λίγα χρόνια θα ήταν μια χαρά. ”Νέο παιδί είναι”.

Από το 14.40 και μετά:

 

Προσέξτε, δεν ήταν ”βλάκας” επειδή είναι γαινοκτόνος, σκότωσε έναν άνθρωπο, άφησε το παιδί του χωρίς μητέρα και σκότωσε και τον σκύλο, αλλά είναι ”βλάκας” γιατί δεν φέρθηκε έξυπνα.