Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε, η πρώτη σεζόν του Ασάν Ντιόπ είχε γεννήσει τρομερές προσδοκίες στο κοινό του. Αλλά, έστω με μερικές ατέλειες, μας αποζημίωσε η αναμονή.

Στην πρεμιέρα της σειράς, ο Ντιόπ εκτέλεσε μια φαντασμαγορική ληστεία κοσμημάτων στο Λούβρο, μέρος ενός σχεδίου εκδίκησης εναντίον του φαύλου Hubert Pellegrini (Hervé Pierre), του ισχυρού μεγιστάνα που εξαπάτησε τον πατέρα του Ασάν που στάλθηκε στη φυλακή, και μάλλον αυτοκτόνησε. Έγινε ένας αγώνας δρόμου για να δούμε αν ο Ασάν θα έφτανε στον Πελεγκρίνι πριν η αστυνομία του Παρισιού -υπό την ηγεσία του αγορασμένου και πληρωμένου επιτρόπου Ντουμόντ (Βίνσεντ Γκαράνγκερ)- μπορούσε να πιάσει τον τζέντλεμαν κακοποιό που λατρέψαμε.

Ο δημιουργός του Λουπέν, George Kay, μας άφησε με τον Ασάν και την πρώην του Κλερ (Ludivine Sagnier) σε μια παραθαλάσσια πόλη όταν ο γιος τους, Ραούλ (Etan Simon), απήχθη φαινομενικά από έναν από τους μπράβους του Hubert.

Τα πέντε νέα επεισόδια συνεχίζονται αμέσως, μετά την απαγωγή του Ραούλ, με θέμα τη συνεχιζόμενη αναζήτηση εκδίκησης του Ασέιν, καθώς και την ανεξάρτητη έρευνα του Γιουσέφ (Σουφιάν Γκεράμπ), ενός έντιμου ντετέκτιβ που μπορεί σχεδόν να ισοφαρίσει την εκτίμηση του Ασάν για τον φανταστικό ήρωα Λουπέν.

Το δεύτερο μισό της σεζόν μας δίνει περισσότερο χρόνο με τον Μπέντζαμιν του Αντουάν Γκούι, τον ισόβιο βοηθό του Ασέιν. Μερικά καλά επεισόδια χτίστηκαν γύρω από την Ζιλιέτ, της Clotilde Hesme, την κόρη του Hubert και την πρώην  του Assane. Ακόμα και την επιστροφή του ορφανού κουταβιού J’accuse, απολαύσαμε.

Υπάρχουν καταδιώξεις αυτοκινήτων σε όλη τη γαλλική ύπαιθρο, ένα τρομακτικό σχεδόν στοιχειωμένο σπίτι, ρομαντικά ιντερλούδια κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων και του Σηκουάνα, καθώς και ένα φινάλε που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τον Χίτσκοκ.

https://twitter.com/hashtag/Lupin?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ασάν είναι πάντα τέσσερα ή πέντε βήματα μπροστά από όλους σε ένα βαθμό που είναι εξαντλητικό και, όταν ο Kay και οι συγγραφείς παραλείπουν σημαντικά λογικά βήματα στη διαδικασία, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Τα νέα επεισόδια της διεθνούς επιτυχίας του Netflix συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά ταυτόχρονα. Κι αυτή τη φορά, κούρασαν.

Οι επαναλήψεις ήταν προβληματικές. Οι αναδρομές δεν είναι ο μόνος τρόπος που το “Lupin” μπερδεύει άσκοπα το δικό του χρονοδιάγραμμα. Το μέρος 2 κολλάει επίσης με άφθονη περιττή τεχνολογία. Το να σαρώνεις το σήμα ενός αστυνομικού με μία κίνηση και μετά να το χρησιμοποιείς για να κερδίσεις την είσοδο σε μια σκηνή εγκλήματος είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από το να πρέπει να προσποιηθείς ότι υπάρχει μια εφαρμογή smartphone που μπορεί να μιμηθεί την πρόσβαση σε κάρτα-κλειδί.

Ο Σι είναι τόσο καλός και τόσο ευέλικτος που είμαι έτοιμος για τον Lupin να εξερευνήσει πραγματικά τι σημαίνει η καταγωγή του χαρακτήρα στη σύγχρονη Γαλλία. Το να πεις ότι το”Lupin” πετυχαίνει εξαιτίας του ανθρώπου πίσω από το χαμόγελο, δηλαδή τον Ομάρ Σι, είναι μια τεράστια υποτίμηση. Αλλά εξαιτίας του έγινε το πρώτο μέρος, στόμα με στόμα, επιτυχία.

https://t.co/z2utJPtOGW

Ο Ασάν εξακολουθεί να συναντά τον ίδιο ρατσισμό και τον ίδιο ταξικό χαρακτήρα (ποτέ μην είστε ένας άγνωστος μαύρος που περπατά σε ένα μπαρ χωριού της Νορμανδίας), αλλά η αυξανόμενη φήμη του καθιστά πιο δύσκολο να στρέψει αυτές τις προκαταλήψεις προς όφελός του. Ήταν εύκολο να είσαι δάσκαλος της μεταμφίεσης όταν οι μπάτσοι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν έναν μαύρο από έναν άλλο, επιτρέποντάς του να κινείται απαρατήρητος ανάμεσα στην αόρατη κατώτερη τάξη καθαριστών και μαγείρων της πόλης.

Τι μας άρεσε; Τα νέα επεισόδια περιλαμβάνουν μια τρομακτική, υπόγεια εξόρμηση στις κατακόμβες του Παρισιού, μια ληστεία υψηλής ταχύτητας στο Musée d’Orsay και μεταμεσονύκτιες καταδιώξεις κατά μήκος του Σηκουάνα.

https://twitter.com/hashtag/LupinPart3?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τα πρώτα πέντε επεισόδια του Lupin, με συλλογικό τίτλο Μέρος 1, παρακολούθησαν περισσότερα από 70 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως από την κυκλοφορία τους τον Ιανουάριο, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη μη αγγλική επιτυχία της υπηρεσίας streaming μέχρι σήμερα. Άρα, σίγουρα θα υπάρξει και τρίτο μέρος. 

https://twitter.com/OmarSy/status/1392163225349746689?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με τον Ομάρ Σι και την ιστοσελίδα του Ασάν Ντιόπ ο χαρακτήρας του στο Lupin, η τρίτη σεζόν (ή το τρίτο μέρος, αν έτσι προτιμάτε) είναι στα σκαριά. “Δεν μπορούμε να σου κρύψουμε τίποτα. Το μέρος 3 του Lupin επιβεβαιώνεται!”, τουίταρε ο ίδιος όταν ένας Γάλλος δημοσιογράφος μοιράστηκε την είδηση.

https://twitter.com/RealBetis?ref_src=twsrc%5Etfw

Όταν επιστρέψει, ελπίζουμε να δούμε έναν νέο εχθρό για να αντιμετωπίσει. Ίσως ο Pellegrini είναι μέρος μιας ευρύτερης οργάνωσης, τα ανώτερα κλιμάκια της οποίας είναι πιο δυσαρεστημένα που ο Ντιόπ ισοπεδώνει τις πιο πρόσφατες προσπάθειές τους να συγκεντρώσουν τεράστια κέρδη. Γνωρίζουμε ότι ο Pellegrini έχει μια απευθείας γραμμή με τον Υπουργό Εσωτερικών, την οποία χρησιμοποίησε για να ξεφύγει από την αστυνομική κράτηση όταν συνελήφθη αρχικά. Αυτό πάει κατευθείαν στην κορυφή;