Το γυναικείο ποδόσφαιρο απαντά στον σεξισμό του "Στα Πέναλτι"

Επτά γυναικείες ομάδες με επιστολή τους ζητούν τη διακοπή της εκπομπής του Φάνη Λαμπρόπουλου.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο απαντά στον σεξισμό του "Στα Πέναλτι"

Επτά γυναικείες ομάδες με επιστολή τους ζητούν τη διακοπή της εκπομπής του Φάνη Λαμπρόπουλου.


Πριν μερικές μέρες πέρασε μπροστά από τα μάτια μας ένα βίντεο, το οποίο έφερε έναν σεξισμό, που οριακά είχαμε ξεσυνηθίσει. Στην εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου, «Στα Πέναλτι», εμφανίστηκαν δυο ομάδες γυναικών που χτυπούν πέναλτι, με εμφάνιση που σε τίποτα δεν μπορεί να στηρίξει αναφορές σε αθλητισμό και γυναικείο ποδόσφαιρο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκπομπή,  ο Ατρόμητος Αθηνών, τα Γιάννινα, ο Οδυσσέας Γλυφάδας, η ΑΕΚ Μεσολογγίου, η Ολυμπιάδα Υμηττού, ο Αστέρας Ρεθύμνου και ο Εθνικός Πειραιώς έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας προς τον σταθμό, προκειμένου να σταματήσει η εκπομπή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένη με την έναρξη του Euro 2020 γινόμαστε μάρτυρες μίας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλο σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του Euro 2020 που προσβάλλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση (του σεξισμού).

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμία, ούτε καυγάδες όπως οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.

Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγο κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει την γυναίκα και γενικά της αθλήτριες του χώρου.

Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.

Τι ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν.

Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβαση σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε την δημόσια συγγνώμη τους».

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα