Κάποια πράγματα είναι εξαιρετικά, όπως ας πούμε η ομιλία του Θανάση Παφίλη, βουλευτή του ΚΚΕ, χθες στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την εργασία. Ο βουλευτής, αφού μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργεί στον κόσμο της Εργασίας το εν λόγω νομοσχέδιο, κυριολεκτικά διαολόστειλε την κυβέρνηση για το έκτρωμα που προτείνει. Ναι, δεν κάνουμε πλάκα.

Αρχικά, είπε για τους κυβερνητικούς βουλευτές που το στηρίζουν: «Να σας βάλουμε να δουλέψετε στη ΛΑΡΚΟ 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε. Να σας πάμε στα αμπάρια, 78 ώρες τη βδομάδα, να δούμε πόσο καλά θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεστε». Στη συνέχεια, ο βουλευτής, αναφερόμενος στη δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως θα έπρεπε να πληρώνουν 100 ευρώ πρόστιμο όσοι λένε ψέματα για το νομοσχέδιο είπε στην υφυπουργό: ««Για σκεφτείτε: το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας. Είναι έτσι ή όχι; (Απαντά “όχι” η υφυπουργός). Όχι; Πού είναι ο Μπογδάνος να μου δώσει το 100άρικο;»

«Είναι βέλτιστη πρακτική να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο; Ζητάει κανείς εργαζόμενος να δουλεύει 12ωρα;» αναρωτήθηκε, και αναφέρθηκε στην υποκρισία των βουλευτών της κυβέρνησης που καταργούν την κυριακάτικη αργία, αλλά κατά τα άλλα κάνουν τους καλούς χριστιανούς.

«Κυριακάτικη αργία τέλος! Εσείς κάνετε τους χριστιανούς. Κάνετε μεγάλους σταυρούς Και δεν είναι θέμα χριστιανικό, βέβαια. Την υποκρισία σημειώνω…

Ούτε στο ρεπό δε θα βλέπει τα παιδιά. Στους γιατρούς θα τρέχει. Μέχρι και η έκθεση του ΠΟΥ το λέει, αλλά τη θάψατε. Τους στέλνετε στον θάνατο, εκτός και αν θέλετε πελατεία, ορισμένοι που είναι και γιατροί.

Αν πας και μιλήσεις με τη ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε με συμμετέχεις” κτλ., παίρνεις μία μήνυση “ψυχολογική βία”. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;».

Χειροκροτούμε!

Δες ολόκληρη την ομιλία του Θανάση Παφίλη εδώ: