ΟΚ, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά που ερχόμαστε στη θέση να δώσουμε όλα τα συγχαρητήρια στον Θανάση Ευθυμιάδη, σοκαριζόμαστε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον άνθρωπο, προς Θεού. Μακάρι και εμείς να ήμασταν στο μποστανάκι μας και να φυτεύαμε τις πιπερίτσες μας, αντί να σιχτιρίζουμε κολλημένοι την Κηφισίας; Λέτε να τον ζηλεύουμε; Ίσως. Αλλά και αυτός, από όσα είχε να πει, προτίμησε να δώσει συμβουλές για καλύτερη αφόδευση. Τέλος πάντων.

Τα νέα είναι πως ο Θανάσης Ευθυμιάδης μας έκανε πάλι να χειροκροτήσουμε μπροστά από τις οθόνες μας, με μια ανάρτησή του στο Instagram. Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός έκανε μια τοποθέτηση που αφορά τις γυναίκες και το θράσος με το οποίο ένα σποτ ήρθε να πει στην κάθε μια πως φταίει που έφτασε στα 40κάτι και δεν έγινε μαμά. Μίλησε για όλους τους παράγοντες που μπορεί να οδηγούν μια σύγχρονη γυναίκα να πατάει μονίμως το snooze σε αυτό το “κάλεσμα”, το οποίο, στο μεταξύ, είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Και το αν θα το ακούσει και το αν θα το αγνοήσει και πώς θα το διαχειριστεί. 
Ναι, μέσα σε όλες τις γυναίκες που προσέβαλε, άγχωσε, εκνεύρισε το σποτ αυτό και το συνέδριο-ντροπή, το οποίο ευτυχώς χαιρέτησε, για το οποίο μιλούσε, ο Θανάσης Ευθυμιάδης συμπεριέλαβε τις γυναίκες που πράγματι σκέφτονται θερμά το να γίνουν μητέρες, αλλά δεν τα καταφέρνουν, όχι γιατί κάτι πάει “λάθος” με τα σώματά τους, όπως υπονόησε το σποτ, αλλά επειδή ζουν σε αυτή τη χώρα που ταυτόχρονα χειραφτεί και χειραγωγεί, που δεν δίνει οικονομική ελπίδα ούτε για την ίδια την επιβίωσή μας, που χωρίζει τη ζωή μας σε άτυπες στρεσογόνες περιόδους (από τις πανελλήνιες στο πτυχίο, από το πτυχίο στην αρένα της εργασίας) και δεν διδάσκει στους άντρες της την ισότητα, παρά τους κάνει ομιλητές σε ομιλίες με θέμα το γυναικείο σώμα, για το οποίο λίγα και χλιαρά γνωρίζουν. 

Ορίστε το κείμενο του ηθοποιού: 

Γυναίκα.

Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος,

Αυτοί που σου δίδαξαν να συμμορφώνεσε, να υπακούς και να μην υψώνεις τη φωνή, έρχονται να σε επαναφέρουν στην τάξη.

Αυτοί που με τις απαγορεύσεις τους, σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες, θέλουν να σου μάθουν τι έχεις μέσα στο βρακί σου,
να σου πουν ότι φταις εσύ
για την υπογονιμότητα.

Αυτοί που σου έλεγαν ότι το σώμα σου είναι ντροπή.

Φταις εσύ που μετά το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων στο λύκειο,
μετά το άγχος της όποιας σχολής συνέχισες και του οποίου πτυχίου πήρες,
μετά το άγχος του να βρεις μία δουλειά για να ξεκινήσεις Επιτέλους από κάπου,
μετά την κούραση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας με αμοιβή έναν μισθό απλώς για να επιβιώνεις,
μετά την αβεβαιότητα και μία καταχρεωμένη χώρα που σου παραδίδουν χωρίς καμία ουσιαστική  διασφάλιση για το μέλλον σου, φταις.

Φταις, γιατί δεν βρήκες έναν καλό άντρα
(που κι αυτός θα κουβαλάει παρόμοια  με τα δικά σου)
για να αρχίσετε από νωρίς να κάνετε παιδιά.

Μονίμως Φταις…

Ευτυχώς όμως ο κόσμος αλλάζει και η τεχνολογία έχει και τα καλά της.

Πριν από μερικά χρόνια θα μας ανακοίνωναν στις ειδήσεις ότι :με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την υπογονιμότητα κλπ κλπ κλπ, τώρα μέσα από τα social media η κάθε μία γυναίκα έχει τη δύναμη να ακουστεί (το τάδε συνέδριο ακυρώθηκε)

Και ο κάθε άντρας που ακούει τις γυναίκες, έχει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό τους!
*την φώτο μου έχει παραχωρήσει η Αννα, και δείχνει στιγμιότυπο από θεραπευτικό κύκλο γυναικών