Υπάρχουν καλλιτέχνες που προσπαθούν να είναι τυπικοί απέναντι στον εαυτό τους, τα όσα πρεσβεύουν και φυσικά το έργο τους. Υπάρχουν επίσης καλλιτέχνες που χάνονται στο δρόμο, σκοντάφτουν πάνω στην επιτυχία τους και πέφτουν σε μία πισίνα από χρήματα ξεχνώντας τα προβλήματά τους -και του κόσμου φυσικά. Η συνέπεια τους είναι άγνωστη λέξη αλλά εδω που τα λέμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται ανάλογα. 

Ο Ρότζερ Γουότερς ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Στα άτομα που παρά τη θρυλική τους υπόσταση και τον αριθμό στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παραμένουν ενεργοί και παίρνουν θέση σε ζητήματα που ”καίνε”. 

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Free Assange Forum, o Γουότερς μίλησε για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την πρόταση που έφτασε στα χέρια του από τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αποκάλυψε, ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των Pink Floyd, το Another Brick in the Wall Pt.2, επιλέχθηκε για ‘’χαλί’’ σε μία ταινία προώθησης του Instagram και του Facebook. Για να γίνει αυτό, βέβαια, έπρεπε να ζητήσουν την άδεια του Γουότερς. Το έκαναν. Δεν πήγε και πολύ καλά.

‘’Έφτασε μέσω διαδικτύου σήμερα το πρωί ένα αίτημα για τα δικαιώματα χρήσης του τραγουδιού μου, ‘Another Brick in the Wall, Pt. 2’ στη δημιουργία μιας ταινίας για την προώθηση του Instagram. Ένα αίτημα από τον Mark Zuckerberg με μια προσφορά ενός τεράστιου, τεράστιου χρηματικού ποσού. Και η απάντηση είναι ‘άντε γ******, αποκλείεται’. Και το αναφέρω επειδή είναι μια ύπουλη κίνηση από αυτούς να πάρουν τον έλεγχο στα πάντα. Έτσι, όσοι από εμάς έχουμε κάποια δύναμη, κι εγώ έχω λίγη – όσον αφορά τον έλεγχο της δημοσίευσης των τραγουδιών μου, δεν θα συμμετάσχω σε αυτήν την μ****** , Ζούκερμπεργκ’’.