Θυμάστε το Συνέδριο Γονιμότητας και το διαφημιστικό σποτ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων; Φυσικά και το θυμάστε, όλοι το θυμούνται και όλοι το έχουμε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου τους. Άλλωστε, δεν ξεχνιέται εύκολα αυτό το ”μαργαριτάρι”. Είναι επίσης νόμος πως ό,τι σχολιάζεται έντονα στα social media, περνά από μία μίνι αξιολόγηση. Έτσι έγινε και με το Συνέδριο Γονιμότητας.

Αυτή η γιορτή της προοδευτικότητας που ήταν προγραμματισμένη τις 2-4 στα ηλιόλουστα Ιωάννινα, δυστυχώς ακυρώθηκε. Ένα μαντίλι παρακαλώ, να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ. Η επισημοποίηση της ακύρωσής του, μας ήρθε από το Facebook και τη σελίδα που διατηρούν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε λίγο πριν κάνουμε μια απότομη βουτιά στον Μεσαίωνα, είναι πως το ”1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές” αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωσή του ”λόγω αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής αντίδρασης σε ένα τηλεοπτικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σποτ ήταν απαράδεκτο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποσύρει την αιγίδα της, ενώ πολλοί χορηγοί έβγαλαν ανακοίνωση κατά του συνεδρίου. Επίσης, πολλές προσωπικότητες που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν, αποχώρησαν. Το ίδιο έκανε φυσικά και η Καίτη Γαρμπή:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».