Να στηρίξει το νομοσχέδιο για την εργασία έρχεται να στηρίξει και ο Κώστας Κυρανάκης, από το βήμα της Βουλής, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χαρά πως έχει το απίστευτο ταλέντο -δοσμένο- να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Όχι με την καλή έννοια.

Από το βήμα της Βουλής, λοιπόν, και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ.Κυρανάκης είπε επί λέξη:

«Το μάζεμα των ελιών ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό, τι γίνεται όμως όταν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η ΝΔ του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν κατ’ επυθιμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτόυς;»

Με λίγα λόγια, ακόμα και ατάκες όπως εκείνη με τις ελιές, δεν καταφέρνουν να φτάσουν το επιχείρημα του Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει πως όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει ένα θέμα υγείας -είτε προσωπικό είτε οικογενειακό- είναι απόλυτα λογικό να καλείται (ή ακόμα να ΘΕΛΕΙ) να δουλέψει υπερωρίες για να μπορέσει να «χαρεί» το ρεπό του στον γιατρό. Ναι, είναι προφανές πως αγνοεί πλήρως την ύπαρξη της αναρρωτικής άδειας γεγονός πως εύλογα μας κάνει να θέλουμε να κλέψουμε την ατάκα της Νατάσας Γιάμαλη και να ρωτήσουμε: κύριε Κυρανάκη, έχετε υπάρξει ποτέ υπάλληλος;