Η μουσική από τα ηχεία του υπολογιστή μας ή του στερεοφωνικού μας, που -αναγκαστικά- περιορίστηκε μέσα σε τετράγωνα κουτιά που αποκαλούμε «σπίτια», επιτέλους γυρίζει εκεί που ανήκει: στους εξωτερικούς χώρους και στις συναυλίες που τόσο μας έλειψαν το τελευταίο διάστημα. Μία από τις συναυλίες του καλοκαιριού που πρόκειται να μας επαναφέρουν σε ρυθμούς κανονικότητας, είναι της Ειρήνης Σκυλακάκη στον Κήπο του Μεγάρου.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε από κοντά τον 4ο προσωπικό δίσκο της, ‘Souvenir’, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2020 και περιέχει το ομώνυμο single σε συνεργασία με τον Σουηδό τραγουδοποιό Jay-Jay Johanson. Βέβαια, η Ειρήνη Σκυλακάκη θα μας γυρίσει και στο παρελθόν, κάνοντας μια αναδρομή στις παλαιότερες δουλειές της αλλά και σε ιδιαίτερες διασκευές αγαπημένων μας τραγουδιών.

Η βραδιά προβλέπεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Ειρήνη Σκυλακάκη και αν θα έπρεπε να σταθούμε σε τρία σημεία της συναυλίας, θα σταθούμε σε αυτά: Sutherland Avenue, Under Water και φυσικά, Souvenir. Πρόκειται για τα τραγούδια έχουμε ξεχωρίσει και περιμένουμε πώς και πώς να γεμίσουν με τον ήχο τους τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας.

Sutherland Avenue

Mας μιλάει για μια αγάπη που δεν υπάρχει πια. Σε αυτό βρίσκουμε μια πραγματικότητα σκληρή που «γεννιέται» μέσα από τους «ωμούς» στίχους της Ειρήνης Σκυλακάκη. Παρ’ όλα αυτά, το ταξίδι που κάνουμε μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες ακούγοντάς το και τη λύπη που συναντάμε στο δρόμο μας λίγο πριν γνωρίσουμε τη χαρά της νέας αρχής, καθιστά αυτό το ταξίδι ρομαντικό και το Sutherland Avenue εξαιρετικό.

Under Water

Eδώ θα βρεις την περιγραφή μιας μακροχρόνιας σχέσης που έχει πάψει να εξελίσσεται. Το τραγούδι όλο είναι μια θαλασσινή εικόνα εραστών σε απομόνωση -ειδανική για καλοκαίρι. Λες και συνυπάρχουν μέσα σ’ ένα ενυδρείο, τα όρια του κόσμου τους είναι πεπερασμένα. Οι εραστές αδυνατούν να αναπνεύσουν, ασφυκτιώντας στην οδυνηρή βολή που έχει βρει ο ένας στον άλλο.

Και φτάνουμε στο αγαπημένο μας Souvenir, στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου που καταφέρνει να μας γεμίσει με διάφορα συναισθήματα συγχρόνως κατά την ακρόασή του: λύπη, μια γλυκιά μελαγχολία και μια περίεργη ευφορία φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με αισθήματα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ακούσετε την Ειρήνη Σκυλακάκη live με τους αγαπημένους της συνεργάτες ζωντανά από τη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου όπου θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά τα νέα της τραγούδια!

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας στο megaron.gr, τηλεφωνικά στο 2107282333 και σε όλα τα καταστήματα Public.