Στις ΗΠΑ γενικώς ο εμβολιασμός έρχεται με δώρα. Δωρεάν μπύρες, δωρεάν μαριχουάνα, δωρεάν ταξί, απλώς με την ένδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μετά τη συνεργασία του Λευκού Οίκου με dating apps για να κάνουν τους horny αλλά φοβικούς με τα εμβόλια Covid-19 ανθρώπους να εμβολιαστούν, έρχεται η Ουάσιγκτον με ένα τσαμπέ τσιγάρο μαριχουάνας μετά τον εμβολιασμό. Beat that, Κικίλια.

Σε άλλα νέα, στο πλαίσιο των όσων παρέχει η αμερικανική πολιτεία για να κάνει τον εμβολιασμό πιο ελκυστικό σε όσους ακόμα διστάζουν, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Joints for Jabs”, δηλαδή «τσιγάρα με αντάλλαγμα εμβόλια». Το εν λόγω πρόγραμμα τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα έχει διάρκεια ως τις 12 Ιουλίου.

Πρακτικά, το διοικητικό συμβούλιο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες λιανοπωλητές μαριχουάνας, να παρέχουν στους πελάτες ηλικίας 21 ετών και άνω ένα τσιγάρο κάνναβης στα καταστήματά τους, μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η προσφορά ισχύει αποκλειστικά για τσιγάρα και όχι για άλλα προϊόντα μαριχουάνας.

Σύμφωνα με τους New York Times, στην Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 58% των κατοίκων, ενώ το 49% είναι πλήρως εμβολισμένοι.

Στο μεταξύ, η μαριχουάνα σαν «δωράκι» για τον εμβολιασμό, δεν αποτελεί κάτι το σπάνιο. Ένα ιατρείο στην Αριζόνα ανακοίνωσε παρόμοια εκστρατεία πρόσφατα, παρέχοντας τσιγάρα ή βρώσιμα προϊόντα κάνναβης σε εμβολιασμένους πολίτες άνω των 21 ετών.

Ένα μπράβο για την ιδέα ίσως να χρειάζεται να δοθεί στον Άντι Σλαβίτ, σύμβουλο για τον κορωνοϊό στον Λευκό Οίκο που δήλωσε πως η διοίκηση Μπάιντεν ενθαρρύνει τις πολιτείες να είναι πιο δημιουργικές στις ιδέες προκειμένου να κάνουν την ιδέα του εμβολιασμού πιο ελκυστική.

Ας πάρει καμία ιδέα και το δικό μας υπουργείο Υγείας, ε;