Επιθεωρητής οικονομικών στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας το διάστημα 2004-2008. Αναπληρωτής εισηγητής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την γαλλική οικονομική ανάπτυξη το 2007. Επενδυτικός τραπεζίτης στην Τράπεζα Ρόθτσιλντ το 2008. Όπως καταλάβατε, ο Εμανουέλ Μακρόν αγαπά τις τράπεζες και στηρίζει, θέλοντας και μη, τον καπιταλισμό. Για την ακρίβεια, τον αγαπά βαθύτατα.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε την οργή που προκαλεί η ανισότητα και σήμερα, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του που έχει ξεκινήσει σε περιφέρειες της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022, ένιωσε μια παλάμη να προσγειώνεται στο μάγουλό του.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στη Ντρομ (ου λα λα) , μια περιοχή στα νοτιοανατολικά της χώρας, ο Μακρόν πλησίασε τους πολίτες για να τους χαιρετήσει. Ένας από αυτούς, λίγο μετά την άβολη χειραψία μεταξύ των δύο (ξέρετε, αυτή που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού και δεν ξέρεις αν πρέπει αν δώσεις το χέρι σου), αποφάσισε να χαιρετήσει και το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου.

https://twitter.com/hashtag/Macron?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο δράστης που τόλμησε να χαστουκίσει τον μπροστάρη του καπιταλιστικού συστήματος, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, ανήκει στον αναρχικό χώρο και στο βίντεο που κυκλοφόρησε και έγινε -φυσικά- viral, τον ακούμε να φωνάζει A Bas La Macronie, δηλαδή «Κάτω η Μακρονία» που λέμε και εμείς οι Γάλλοι του Provocateur. Τελικά, κάτω βρέθηκε εκείνος αφού τον περιέλαβε η ασφάλεια του προέδρου.