Ο 27χρονος Διονύσης Σαρακίνης, ένας εκ των φιναλίστ του ριάλιτι μαγειρικής, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, βρισκόταν μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με την παράταξη αναΓΕΝΕΣΙΣ το 2019. Όλα αυτά, στον Πύργο. Ο επικεφαλής αυτής της παράταξης -και εδώ θα ήταν φρόνιμο να δώσουμε βάση- είναι ο Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Ποιος είναι ο Χάρης Μιχαλακόπουλος; Ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής μέχρι το 2015, όταν και αποχώρησε, λίγο πριν την έναρξη της δίκης, μαζί με τον Χρήστο Ρήγα. Αργότερα, το δίδυμο, ίδρυσε το ακροδεξιό κόμμα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό με πατημένα τo caps lock. Για να μην σπαταλούν το σάλιο τους, επέλεξαν το χαϊδευτικό Λ.Ε.Π.Ε.Ν., σχετιζόμενο φυσικά με το National Front της Μαρίν Λε Πεν.

Η αναΓΕΝΕΣΙΣ είναι το παρακλάδι του Λ.Ε.Π.Ε.Ν. και μάλλον ήθελαν κάποιο μάγειρα που να αγαπά τη γαλλική κουζίνα ώστε να κάνουν το τραπέζι στη Μαρί. Μπορεί και όχι, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Διονύσης Σαρακίνης, όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twiter και «αναστάτωσε» τους χρήστες τους, κατέβηκε υποψήφιος με πρώην Χρυσαυγίτες.

https://twitter.com/hashtag/MasterChefGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βέβαια, παρά τα όσα έχουν γραφτεί, ο συνδυασμός δεν υποστηρίχτηκε από την Χρυσή Αυγή. Με μία γρήγορη επίσκεψη στη σελίδα της αναΓΕΝΕΣΙΣ στο Facebook, μάθαμε ότι «ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ». Όπως ακριβώς το γράψαμε. Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο; Α, ναι, «να κερδίσει ο καλύτερος» στον τελικό του MasterChef αν και εμείς, έχουμε ξεκάθαρη προτίμηση.