Σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου οι δημοσιογράφοι των New York Times Μέγκαν Μπρέιντι και Τζόντι Κάντορ αποκάλυψαν τις καταγγελίες για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τα σκάνδαλα του Χάρβεϊ Γουάινστιν, το Χόλιγουντ νιώθει έτοιμο να αφηγηθεί την ιστορία για το πώς αυτοί οι δύο δημοσιογράφοι επέμεναν να ξεσκεπάσουν αυτή την ιστορία που άλλαξε δια παντός τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η Universal Pictures ετοιμάζει το She Said, ένα δράμα βασισμένο στο μπεστ σέλερ των New York Times “She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement”. Η Uni βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κάρεϊ Μάλιγκαν και τη Ζόι Καζάν για να πρωταγωνιστήσουν ως Twohey και Kantor. Η ταινία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή της αυτό το καλοκαίρι και τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η ανορθόδοξη σκηνοθέτης Μαρία Σρέιντερ σε σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ Ρεμπέκα Λένκιεβιτς.

Όλοι στο Χόλιγουντ θυμούνται πού ήταν όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ιστορία στις 5 Οκτωβρίου 2017, όταν η Kantor και  η Twohey αποκάλυψαν μια σειρά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις εναντίον γυναικών από τον πρόεδρο της εταιρείας Weinstein και indie κινηματογραφικό μεγιστάνα Weinstein, παραπτώματα που χρονολογούνται από δεκαετίες. Το άρθρο περιελάμβανε λεπτομέρειες για τα χρήματα σιωπής που καταβλήθηκαν για να καλύψουν τις σεξουαλικές αδιακρισίες και μαρτυρίες πρώτου προσώπου από ηθοποιούς που κατηγορούσαν τον Weinstein για μη συναινετικές σεξουαλικές αδιακρισίες. Το άρθρο όχι απλά οδήγησε στην απόλυση του Weinstein από το συμβούλιο της TWC και τελικά κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης για βιασμό, αλλά και παρακίνησε τα #MeToo και #TimesUp κινήματα που εξακολουθούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας παράλληλα εντελώς το τοπίο του Χόλιγουντ για πάντα.

Πρόκειται για μια γυναικεία ομάδα δημοσιογράφων που επέμεινε παρά τις απειλές των διαφορών και του εκφοβισμού που δεχόταν. Η Universal δίνοντας το πράσινο φως στην παραγωγή κάνει πράξη τα λόγια της εκτελεστικής προέδρου του στούντιο Ντόνα Λάνγκλεϊ για περισσότερα γυναικεία έργα.

Η Μαρία Σρέιντερ βρίσκεται στο ραντάρ των μεγάλων στούντιο μετά την καταξιωμένη δουλειά της σκηνοθετώντας την περιορισμένη σειρά του Netflix Unorthodox, για την οποία κέρδισε ένα Emmy. Η Μάλιγκαν και η Καζάν πρωταγωνίστησαν στην παραγωγή του Ίαν Ρίκσον στο Μπρόντγουεϊ για τον Γλάρο το 2008. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστούν μαζί στην οθόνη.

Πηγή: Deadline