Θα μπορούσε να αναφέρει τις περιπέτειές του με το νόμο και στα τραγούδια του αλλά δεν το κάνει γιατί πολύ απλά, δεν χρειάζεται. Προτιμά να κρατά τις αποστάσεις του. Οι τράπερ της εγχώριας μουσικής σκηνής ίσως θα ήταν φρόνιμο να πάρουν μερικά μαθήματα από τον Θέμη Αδαμαντίδη μήπως και πουν αλήθειες επιτέλους στα τραγούδια τους και πάψουν να φτιάχνουν τη μία ιστορία μετά την άλλη.

Μετά την πρώτη σύλληψή σε κρυφή λέσχη πριν από μερικούς μήνες, είχε δηλώσει το εξής: «γιατί να μου ρίξει την ψυχολογία; Ούτε υφυπουργός είμαι, ούτε δάσκαλος του κατηχητικού. Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Και στο φινάλε δικαίωμά μoυ δεν είναι; Πρέπει να πάω κάπου που διαφημίζουν; Πάω εκεί που θέλω εγώ».

Το ίδιο θα ισχύει μάλλον και για την πρόσφατη σύλληψή του (έχει προηγηθεί μία ακόμα). Ο τραγουδιστής και ίσως ο πιο ρομαντικός τζογαδόρος εκεί έξω, βρέθηκε ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη να παίζει φρουτάκια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μαζί με εκείνον, ήταν άλλα 50 άτομα και όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ‘’λάθος’’ του Θέμη Αδαμαντίδη  παύει να είναι σύμπτωση. Είναι απλά αγνή αγάπη για το ”άθλημα”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, «δεν έχει παίξει ακόμα το τελευταίο του χαρτί».