Πριν από μερικά χρόνια, μια σειρά όχι ιδιαίτερα βολικών αεροπορικών ανταποκρίσεων ήταν η αιτία για να περάσω περίπου 18 ώρες στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Προφανώς, δεν κακόπαθα καθώς μιλάμε για μία τις πιο όμορφες και γεμάτες ιστορικό πλούτο πόλεις της Ευρώπης. Εξαιτίας άλλωστε της σύντομής παραμονής μου στο Πόρτο έγινε πραγματικότητα και μια από τις πρώτες ταξιδιωτικές μου επιθυμίες, να βρέξω για πρώτη φορά τα πόδια μου στην ευρωπαϊκή πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού.

Μόλις ταχτοποιήθηκα στο ξενοδοχείο, έβγαλα από την τσάντα μου τα adidas running shoes και ξεκίνησα για τρέξιμο μέχρι την παραλία της πόλης διασχίζοντας ένα μεγάλο τμήμα της όχθης του ποταμού Ντούρο. Τρέχοντας προς τον Ωκεανό. Πώς μπορείς να μιλήσεις με λέξεις για το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή; Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω την προσμονή και τη λαχτάρα μου μέχρι να ολοκληρώσω τη διαδρομή, μετά από καμία ώρα περίπου χαλαρού τρεξίματος. Ναι, θα μπορούσα να είχα πάρει το μετρό ή να έμπαινα σε ένα ταξί και να έφτανα σε 10 λεπτά. Ήθελα όμως να συνδυάσω την αγάπη μου με το τρέξιμο, με έναν ωραίο στόχο. Να δω τα κύματα του ωκεανού και να νιώσω ότι αυτή είναι μια δίκαιη ανταμοιβή για τον κόπο την προπόνησης.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ωστόσο, ότι σήμερα θα είχα ξανά την ευκαιρία να συνδέσω το αγαπημένο χόμπι του τρεξίματος με τη θάλασσα και κυρίως την προστασία της. Το Run for The Ocean Running Challenge κάνει ακριβώς αυτό. Είναι ένα digital running challenge που πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής adidas running και για κάθε 1 χιλιόμετρο που συγκεντρώνεται η adidas και η Parley μαζεύουν απορρίμματα βάρους 10 πλαστικών μπουκαλιών από τις θάλασσες, σύνολο έως 23 τόνους. Το έμαθα επειδή ακολουθώ τον adidas runner, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, αθλητή του τριάθλου. Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος θα συμμετάσχει με running group η INTERSPORT, o σταθερός προορισμός μου για τα αγαπημένα running της adidas, όπως τα ήδη λατρεμένα Ultraboost 21 Parley. Εξάλλου το συγκεκριμένο μοντέλο αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει βιωσιμότητα, καθώς είναι κατασκευασμένο από Primeblue, ένα ανακυκλωμένο υλικό υψηλών επιδόσεων που περιέχει Parley Ocean Plastic, δηλαδή πλαστικό που έχει καθαριστεί από τους ωκεανούς, όπως αυτό που θα συλλεχθεί και από τα δικά μου και τα δικά σου χιλιόμετρα.

Μόλις είδα στο account του Σκουλαρίκη to The Run for the Ocean Running Challenge, πήγα αμέσως στην εφαρμογή adidas running που έχω ήδη κατεβάσει, έκανα join το # RFTO Chalenge και το INTERSPORT Group και ξεκίνησα να τρέχω και να γράφω χιλιόμετρα. Εναλλακτικά, σκανάρεις το ειδικό QR code που θα βρεις στις βιτρίνες επιλεγμένων καταστημάτων INTERSPORT (Ερμού, Ν. Ερυθραία, Ν. Σμύρνη, The Mall Athens, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο και Cosmos Mall of Cyprus στη Λευκωσία) και το οποίο σε οδηγεί το intersport.gr όπου θα βρεις όλα τα βήματα αλλά και το link για την εφαρμογή.

Το Challenge διαρκεί από τις 28/5 έως και τις 8/6 και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στον εαυτό μας να τρέξουμε περισσότερα χιλιόμετρα. Επίσης, οι πρώτοι τρεις συμμετέχοντες στο INTERSPORT running group, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα διεθνώς και θα κερδίσουν ένα adidas running kit.

Πάντα πίστευα ότι το τρέξιμο ήταν πολλά περισσότερα από μια αθλητική δραστηριότητα που κάνει καλό στην υγεία. Το τρέξιμο συμπυκνώνει μια ολόκληρη στάση ζωής που υπερβαίνει τον αθλητισμό. Πλέον μέσα από το Run for The Ocean Running Challenge  μπορείς να το νιώσεις με κάθε σου βήμα, με κάθε επιπλέον μέτρο, με κάθε χιλιόμετρο που θα λες στον εαυτό σου: «ένα ακόμα, το έχω». Ένα χιλιόμετρο ακόμα. Γιατί μόνο  αξίζει να τρέχεις· για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο.