Όλοι θυμόμαστε το drama του A$AP Rocky το 2019, που βρέθηκε κλεισμένος σε σουηδική φυλακή, καταφέρνοντας εκτός από το να γεμίσει τίτλους και τίτλους με το όνομά του, να απασχολήσει και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πάνω κάτω ανέλαβε να τον «αποφυλακίσει». Τέλος πάντων, ο A$AP Rocky θα πει τη δική του πλευρά της ιστορίας, μέσα από ένα νέο ντοκιμαντέρ, Stockholm Syndrome, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταινιών Tribeca.

Σκηνοθετημένο από τους The Architects, το φιλμ διαρκείας 105 λεπτών μιξάρει πλάνα αρχείου, από τις στιγμές του Rocky στην Στοκχόλμη με πρόσφατες συνεντεύξεις, animation και βίντεο από συναυλίες του. Ναι, όλα αυτά για να λεχθεί η ιστορία του πώς κατέληξε ένας ράπερ να γίνεται θέμα πολιτικών διαλόγων μεταξύ δυο κρατών, απασχολώντας τα διεθνή μέσα. Δεν το λες και ό,τι πιο φυσικό. Στο ντοκιμαντέρ θα συμμετέχουν επίσης οι Kim Kardashian, Naomi Campbell, Tyler, the Creator, Michèle Lamy, and A$AP Ferg.

Γενικά, ο Rocky πέρασε πάνω από έναν μήνα σε σουηδικό κέντρο κράτησης, αναμένοντας να δικαστεί, έπειτα από έναν καβγά σε δρόμο της Στοκχόλμης τον Ιούνιο του 2019. Οι εξελίξεις της σύλληψής του έγιναν σύντομα γνωστές σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να εμπλακεί και να διαπραγματευτεί την αποφυλάκισή του. Ο Rocky εν τέλει κρίθηκε ένοχος από ένα σουηδικό δικαστήριο, αλλά δεν ήταν απαραίτητο το να περάσει και άλλο χρόνο στη φυλακή.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ, ο ράπερ μίλησε για τον χρόνο που πέρασε σε σουηδική φυλακή:

«Ποτέ δεν πίστευα πως τα πράγματα που ονειρευόμουν όταν ήμουν στη φυλακή, θα γίνονταν πραγματικότητα. Και όλα όσα οραματίστηκα όσο ήμουν στη φυλακή καρποφόρησαν». Επιπλέον, ανέφερε πως προσευχήθηκε, πως ήθελε να βγει από την όλη κατάσταση με ένα θετικό mindset και πως ο Θεός του έδωσε δύναμη, σε σημείο που στο τέλος η όλη εκείνη φάση του φαίνεται σαν να μην ήταν και τίποτα σημαντικό.