Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια, ανακοίνωσε η εταιρεία σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση που ακολουθεί μήνες συζητήσεων για το μέλλον του πρώην προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/ProjectLincoln/status/1400870754850328576?ref_src=twsrc%5Etfw

“Δεδομένης της σοβαρότητας των συνθηκών που οδήγησαν στην αναστολή του κ. Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας, οι οποίοι αξίζουν την υψηλότερη ποινή που προβλέπεται από τα νέα πρωτόκολλα επιβολής. Αναστέλλουμε τους λογαριασμούς του για δύο χρόνια, με ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής αναστολής στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους“, ανέφερε ο Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook, σε δήλωσή του.

https://t.co/Uspux9f5SJ

Στο τέλος της περιόδου αναστολής, ανέφερε το Facebook, θα συνεργαστεί με ειδικούς για να αξιολογήσει τον κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια που τίθεται με την επαναφορά του λογαριασμού του Τραμπ. “Θα αξιολογήσουμε εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων βίας, περιορισμών στην ειρηνική συνάθροιση και άλλων δεικτών πολιτικής αναταραχής”, έγραψε ο Κλεγκ. “Εάν διαπιστώσουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, θα παρατείνουμε τον περιορισμό για καθορισμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε μέχρι να υποχωρήσει ο κίνδυνος”.

https://t.co/bTI1wwIZx9

Η νέα πολιτική επιτρέπει την κλιμάκωση των ποινών αναστολής για ένα μήνα, έξι μήνες, ένα έτος και δύο χρόνια.Ο πρώην πρόεδρος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιανουάριο, μετά τη θανατηφόρα επίθεση στο Καπιτώλιο, κατά την οποία πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ εισέβαλαν στο Κογκρέσο σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τις προεδρικές εκλογές του 2020. Η εταιρεία ανέστειλε τους λογαριασμούς του Τραμπ στο Facebook και το Instagram λόγω αναρτήσεων στις οποίες φάνηκε να επαινεί τις ενέργειες των ταραχοποιών, λέγοντας ότι οι ενέργειές του αποτελούσαν πολύ μεγάλο κίνδυνο για να παραμείνουν στην πλατφόρμα.

https://twitter.com/hashtag/TrumpBanned?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από διάφορες μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες, όπως το Twitter, το YouTube και το Snapchat. Το Twitter από τότε έχει καταστήσει την απαγόρευσή του μόνιμη.

https://twitter.com/waltermasterson?ref_src=twsrc%5Etfw

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ο Κλεγκ έγραψε την Παρασκευή, “όταν αξιολογούμε το περιεχόμενο για την αξιοπιστία των ειδήσεων, δεν θα αντιμετωπίζουμε το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από πολιτικούς διαφορετικά από το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από κανέναν άλλο”.