Ο Κουέντιν Ταραντίνο μας είχε «απειλήσει» ότι θα αποσυρθεί περισσότερες φορές και από τον αριθμό των ταινιών που έχει σκηνοθετήσει. Ευτυχώς, για την ώρα τουλάχιστον, δεν το έχει κάνει. Για να συνεχίσει αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι, το έκανε ξανά και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχει ήδη στο μυαλό του την τελευταία ταινία. Όπως είπε, θέλει να αποσυρθεί πριν ο κινηματογράφος τον ξεπεράσει.

«Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν φρικτές τελευταίες ταινίες», δήλωσε στο Pure Cinema Podcast. «Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι αυτές. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους σκηνοθέτες της Χρυσής Εποχής που κατέληξαν να κάνουν τις τελευταίες τους ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και του ’70 αλλά και για για τους περισσότερους σκηνοθέτες του New Hollywood που έκαναν τις τελευταίες ταινίες τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Επομένως, το να σταματήσεις την καριέρα σου σε μια αξιοπρεπή ταινία είναι σπάνιο», συνέχισε ο QT για να επιμείνει ότι ίσως θα έπρεπε να τελειώσει την καριέρα του με το Once Upon A Time In Hollywood.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Ταραντίνο δεν είναι «ξένος» στις συζητήσεις σχετικά με τη συνταξιοδότηση. Το 2014, ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε να σταματήσει να κάνει ταινίες μετά το δέκατη. Το 2016, ξανά, αλλά με την σημείωση ότι θα μπορούσε να κάνει άλλη μία όταν είναι 75 ετών. Στη συνέχεια, το 2019, μετά την κυκλοφορία της ένατης ταινίας του, το Once Upon A Time In Hollywood, ο Ταραντίνο είπε για άλλη μια φορά είχε «μία ακόμη να κάνει». Αργότερα εκείνο το έτος, είπε ότι ο Kill Bill 3 είναι στα χαρτιά. Πέρυσι, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι είναι πλέον πολύ μεγάλος για τη συγκεκριμένη δουλειά, ειδικά μετά τη γέννηση του παιδιού του.

«Αισθάνομαι ότι είναι η ώρα για την τρίτη πράξη (της ζωής μου), να κλε’ίνει λίγο περισσότερο στη λογοτεχνία, κάτι που θα ήταν καλό ως νέος πατέρας, ως νέος σύζυγος». Δεν θα έπαιρνα την οικογένειά μου στη Γερμανία ή τη Σρι Λάνκα ή οπουδήποτε θα γυριστεί η επόμενη ιστορία. Μπορώ να βρίσκομαι περισσότερο στο σπίτι, να γίνω ένας άντρα των γραμμάτων».

Ο Ταραντίνο έχει ήδη ξεκινήσει τη νέα του καριέρα με το βιβλίο του Once Upon A Time In Hollywood, το οποίο πρόκειται να είναι μια «πλήρης επανεξέταση» της ταινίας του 2019, εξερευνώντας το παρελθόν του χαρακτήρα του Μπραντ Πιτ. Θα κυκλοφορήσει παράλληλα με ένα μη φανταστικό βιβλίο, με τίτλο Cinema Spekulation, το οποίο θα προσφέρει «μια βαθιά βουτιά στις ταινίες της δεκαετίας του 1970, έναν πλούσιο συνδυασμό δοκίμων, κριτικών, προσωπικών γραφών. Οκ, αυτό ακούγεται ενδιαφέρον.