Ψυχραιμία αλλά, ενδεχομένως, κάποια στιγμή στο μέλλον να χρειαστεί να πούμε αντίο στις εκδρομές στο Μπάνσκο, τα τραπεζώματα στα μπουζούκια, τα ξυλίκια στα τραπεζάκια του Παντείου και στα «και α και ου και δαπ νου δου φου κου», γιατί η Νίκη Κεραμέως σκέφτεται να την τελειώσει τη ΔΑΠ και τις κομματικές πανεπιστημιακές παρατάξεις γενικότερα. Το φανταζόσασταν; Εμείς χρόνια, αλλά τέλος πάντων. 

Η υπουργός οραματίζεται φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια με διαφορετικό τρόπο, ενιαία ψηφοδέλτια. Στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές, ενώ ισχυρίστηκε πως «θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα», είπε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στην έκκληση που της απηύθυνε ο Νίκος Χατζηνικολάου, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως «είχαμε συζητήσει και προεκλογικά και είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά». Βέβαια, η ρύθμιση αυτή «δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο».

Σε άλλα νέα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει λίγους ακόμα μήνες ζωής για να τη χαιρόμαστε. Αλλά πριν την αποχαιρετήσουμε, μπορούμε να παίρνουμε μικρές δόσεις της αίγλης της, με βίντεο όπως τα παρακάτω. Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε απόλυτα μέσα στον ρυθμό «και α και ου» καλύτερα από τον καθένα.