Ίσως ο η ατάκα του ΛΕΞ στον τίτλο να ήταν περιττή αλλά κάποιοι στίχοι, δεν φεύγουν εύκολα από το μυαλό μας, ιδίως όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο ράπερ Το θέμα του κειμένου, όμως, είναι άλλο και σίγουρα δεν είναι μουσικό. Μπορεί την αρχή να την έκανε ο Χ. Τζ. Γουέλς με το βιβλίο του Ο Πόλεμος των Κόσμων το 1898, αλλά η σχέση του ανθρώπου με το διάστημα και το μυστήριο που το περιβάλλει, καλά κρατάει πολλά περισσότερα χρόνια.

Στο 2021 πια και με την τεχνολογία να βρίσκεται στα καλύτερά της, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για διάφορες μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες, μπας οι τίτλοι που γράφονται στα αθλητικά μέσα της χώρα μας, όπως για παράδειγμα «Εξωγήινος Αντετοκούνμπο» αποκτήσουν επιτέλους μια βαρύτητα.

Τον γνωρίζετε τον Άνταμ Φρανκ; Αν όχι, καιρός να τον γνωρίσετε. Πρόκειται για έναν Αμερικανό αστροφυσικό και όχι αθλητικογράφο ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε πρόσφατα από τη NASA για τη συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα για την εύρεση νοήμονος εξωγήινης ζωής ή αλλιώς SETI.

via GIPHY

O Άνταμ Φρανκ θεωρεί ότι «οι θεάσεις UFO, που χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1947, είναι συνώνυμες με τη φαντασία του κόσμου για τα στοιχεία ύπαρξης εξωγήινων. Αλλά από επιστημονικής άποψης, υπάρχουν πολύ λίγες εγγυήσεις για αυτή τη σχέση». Περιμένατε κάτι διαφορετικό, έτσι; «Υπάρχουν θαυμάσιοι λόγοι για να αναζητήσουμε την εξωγήινη ζωή, αλλά ομοίως υπάρχουν και θαυμάσιοι λόγοι να μην συμπεράνουμε ότι οι θεάσεις UFO αποτελούν αποδείξεις για τους εξωγήινους».

Τι είναι όλα αυτά τα αντικείμενα στον ουρανό; «Eίναι πιθανόν τα UFO να είναι drone που έχουν εκτοξευτεί από αντιπάλους των ΗΠΑ όπως η Ρωσία και η Κίνα για να αναλύσουν τις άμυνές μας – να θέσουν υπό δοκιμασία τους πιλότους μας και να βάλουν σε λειτουργία τα ραντάρ και τους άλλους ανιχνευτές, αποκαλύπτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής μας αντικατασκοπείας. Μια παρόμοια στρατηγική με τον δικό μας έλεγχο των σοβιετικών συστημάτων ραντάρ. Αυτή η υπόθεση ίσως μοιάζει απίθανη, αλλά είναι λιγότερο ακραία από εκείνη της επίσκεψης εξωγήινων στη Γη». Μόλις προσγειωθήκαμε απότομα στην πραγματικότητα και σίγουρα, δεν πατήσαμε στο έδαφος με τη βοήθεια κάποιου εξωγήινου αεροσκάφους.