Μια είδηση έρχεται από την Ξάνθη, η οποία έχει μια καλή και μια κακή ανάγνωση. Οι μαθητές ενός Γυμνασίου της πόλης έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής, λόγω της προβληματικής αντίδρασης του ίδιου του σχολείου για ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που έλαβε μέρος μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τους μαθητές, η διεύθυνση του σχολείου απάντησε πως η κοπέλα ήταν «ντυμένη προκλητικά».

Σε Γυμνάσιο της Ξάνθης, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της, ο οποίος την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η κοπέλα έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να τη βγάλει έξω, αφού άνοιξε. Το γεγονός καταγγέλθηκε αμέσως στη διεύθυνση, για να πάρουν ως απάντηση ότι η κοπέλα ήταν ντυμένη προκλητικά και άρα συνυπεύθυνη. Σε παρόμοιο στυλ κυμάνθηκε και η απάντηση του συλλόγου διδασκόντων, οι οποίοι τιμώρησαν τον μαθητή με το μίνιμουμ της ημερήσιας αποβολής.

Οι μαθητές δεν δέχτηκαν αμέτοχοι την προβληματική αυτή στάση

Οι συμμαθητές της κοπέλας και μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα της Παρασκευής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του σχολείου. Τα παιδιά υποστηρίζουν πως η απάντηση αυτή που έδωσε το σχολείο αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Το σχολείο από την πλευρά του δεν έχει κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση, αλλά με τον τρόπο του αφήνει να εννοηθεί πως η υπόθεση έχει πάρει μεγαλύτερες από τις πραγματικές της διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται πως το περιστατικό διερευνάται για την πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών.