Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ, ο συγκεκριμένος καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του ΕΚΠΑ κατηγορείται από νυν και τέως φοιτήτριες του τμήματος ότι «ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Οι καταγγέλουσες προσθέτουν ότι «οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές», σημειώνοντας πως “η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό” και ότι “υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες”.

Την απομάκρυνση καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

 

https://twitter.com/hashtag/metooGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια Μ.Μ.Ε, είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής “ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα”. Οι σπουδαστές κόλλησαν τρικάκια στην πόρτα του γραφείου του εν λόγω καθηγητή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alfavita, καθώς και το ψήφισμα του φοιτητικού συλλόγου ΕΜΜΕ, ο οποίος ζητά την άμεση και οριστική απομάκρυνση του διδάσκοντα από το τμήμα και το ΕΚΠΑ.

https://twitter.com/hashtag/metoo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Σύγκλητος αποδέχθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ, τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.”Δεν πρόκειται να απαντήσω σε φήμες, αλλά είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε οποιαδήποτε πραγματική καταγγελία μπορεί να έχει γίνει” λέει στο protothema.gr ο καθηγητής. Αλλά μάλλον δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί. Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης.

https://twitter.com/hashtag/metooGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η αποχή θα ισχύσει έως τη σύγκλιση Πειθαρχικον ξεκίνησε το #MeTooύ Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο έχει ήδη παραπεμφθεί η υπόθεση του μέλους της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).ΌταGr, γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταγράψουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι πλήθος φοιτητριών έχουν βιώσει συμπεριφορές παρενόχλησης και έμφυλων διακρίσεων. Οι καταγγελίες δημοσιεύονται ανώνυμα, ωστόσο οι καταγγέλλοντες καλούνται, κατά προτίμηση, να υποβάλουν επώνυμα τη δήλωσή τους, προκειμένου η ομάδα που συλλέγει τις αναφορές να διερευνήσει την πιθανότητα αντίδρασης στο καταγγελλόμενο περιστατικό.