Έπος. Αυτή είναι μία από τις λέξεις που έρχονται στο μυαλό όταν μας ζητούν να περιγράψουμε το Pulp Fiction του αθεράπευτα ρομαντικού σινεφίλ, Κουέντιν Ταραντίνο. Η ταινία που μπήκε στη ζωή μας το 1994 και αρνείται πεισματικά να βγει από αυτή, θεωρείται -δικαίως- ως η καλύτερη δουλειά του και βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Ένα πρόσφατο tweet, όμως, μας έκανε γνωστό ότι όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι αρχικές επιλογές του QT είχαν γίνει πραγματικότητα. Τη σελίδα με τις επιθυμίες του σκηνοθέτη μοιράστηκε ο συγγραφέας Ντον Γουνίσλοου και όπως ήταν λογικό, δημιουργήθηκε μια μίνι αναστάτωση στον ιντερνετικό κόσμου αφού μας είναι κάπως δύσκολο να φανταστούμε ένα διαφορετικό καστ.

Οι Τζον Τραβόλτα και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, το γνωστό δίδυμο των Βίνσεντ και Τζουλς, ήταν οι δεύτερες επιλογές και η πρώτη σκέψη που κάναμε, ήταν ποιος θα μπορούσε να μεταφέρει τον μονόλογο του Τζάκσον στην οθόνη με τόση μεγάλη επιτυχία. Ο Ταραντίνο, λοιπόν, ήθελε τον Μάικλ Μάντσεν στο ρόλο του Βίνσεντ διότι οι δυο τους γνωρίζονταν πολύ καλά από το Reservoir Dogs (1992). Ο Τραβόλτα ήταν η δεύτερη επιλογή ενώ βλέπουμε και τα ονόματα των Μπόλντγουιν, Άντι Γκαρσία, Μάιλκλ Κίτον και Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Στη θέση του Τζάκσον (προοριζόταν για το ρόλο του Marcellus Wallace), ο ηθοποιός με τις περισσότερες πιθανότητες, ήταν ο Λόρενς Φίσμπουρν (ξέρετε, από το Matrix). Η Ούμα Θέρμαν, επίσης, δεν ήταν καν στις αρχικές επιλογές και μάλλον οι γνωστές αφίσες που τώρα καλύπτουν μεγάλο χώρο στους τοίχους των εναλλακτικών, δεν θα υπήρχαν. Η πρώτη επιλογή του Ταραντίνο, ήταν η Βιρτζίνια Μάντσεν. Όχι παιδιά, το Pulp Fiction δεν θα ήταν σίγουρα το ίδιο. Δεν θα ήταν κακό, σε καμία περίπτωση, αλλά σίγουρα δεν θα είχε αποκτήσει αυτή τη μυθική διάσταση που το συνοδεύει μέχρι και σήμερα.