Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στην επικαιρότητα. Για πόσο ακόμα δεν ξέρουμε αλλά ας ελπίσουμε ότι θα είναι για λίγο καθώς οι απόψεις της μοιάζουν και είναι επικίνδυνες. Βέβαια, όπως η ίδια λέει, έχουμε δημοκρατία και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Σύμφωνοι. Το ίδιο ισχύει και για την απέναντι πλευρά. Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό του Παύλου Χάπιλλου. Να πούμε επίσης ότι και η Φαίη Σκορδά είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η πολιτεύτρια με τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» και θέλησε να δώσει μερικές εξηγήσεις για το πρόσφατο βίντεο που μοιράστηκε στα social media. «Αν γυρνούσα και έλεγα αυτή την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια». Μετά τις κλασικές, εισαγωγικές ερωτήσεις, πέρασε στο ψητό και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάμε λοιπόν να δούμε τι είπε αλλά πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξυρίσει τη μασχάλη σας, δεν έχετε κυτταρίτιδα ή ραγάδες.

https://t.co/OQP42Itd4x

 

«Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Κάμαλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα» εξήγησε στην αρχή και συνέχισε λέγοντας ότι «οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα». Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

«Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα» ανέφερε ενώ  στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό». Επαναλαμβάνουμε: καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από αυτή τη συζήτηση, είναι η ερώτηση που έκανε στην Αφροδίτη Λατινοπούλου η Φαίη Σκορδά. «Σου είπε κανείς να λεα αυτά τα πράγματα για να γίνεις γνωστή;», μη μπορώντας να κατανοήσει τα όσα ακούει.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, «αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη» και ότι «Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες». Το ποιος ασχολείται τελικά με τρίχες, είναι κάπως μπερδεμένη ιστορία. 

Η πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννα Καραμανλή, από την άλλη, έχει άλλη άποψη: «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές».