Χθες η Ζωή Δημητρίου έγραψε πως αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα στη χώρα, περίπου πέντε εκτελέσεις μετά, δεν είναι καθημερινότητα, αλλά ένα Peaky Blinders αλα γκρεκ. Το άγχος της, το άγχος μας για το μη μας πετύχει καμία αδέσποτη σφαίρα σε ένα πρώτο επίπεδο, αλλά και το πόσο αλεξέλεγκτα φαίνεται να δρα αυτή τη στιγμή στη χώρα η μαφία που κάναμε πως δεν ξέραμε ότι υπήρχε, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν το συμμερίζεται. Μάλλον για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, τα τρικάκια και τα σπρέι είναι άκρως πιο επικίνδυνα από τους πληρωμένους δολοφόνους που βρίσκονται από τη Βάρη ως τα Σεπόλια.

Κάποτε ο κ.Πορτοσάλτε προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα εις βάρος της δημοκρατίας μας που επιφυλάσσουν τρικάκια μπροστά σε υπουργεία και σπρέι σε τοίχους. Σήμερα, κάτι δολοφονίες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μετά, ο δημοσιογράφος φαίνεται ήσυχος και ασφαλής, αφού «δόξα τω θεώ, αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν». Ώρα τους καλή και αέρα στα πανιά τους, με λίγα λόγια, αφού εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να πίνουμε ήσυχοι τον καφέ μας και ας πέσει και κανά σώμα στο τραπέζι πίσω δεξιά.

Πράγματι, ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες μαφιόζικες εκτελέσεις στον αέρα του ΣΚΑΪ, γνωστός άλλωστε για τον «ιδιαίτερο» τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, ανέφερε πως στην τελική, δεν θα έπρεπε να αγχωνόμαστε για όλα αυτά, εμείς οι χωρίς εμπλοκές με τη μαφία ήσυχοι άνθρωποι. Ας μην έχουμε άγχος, παρά πίστη στη δεξιοτεχνία τους και την εμπειρία τους με όπλα και στόχους. Αφού «δόξα τω θεώ, αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν». Ενώ από τα τρικάκια και τα σπρέι ποιος σε σώζει;