Σκεφτείτε οι δρόμοι, οι πλατείες και οι χώροι δουλειάς να γεμίσουν με άτομα που κάνουν γιόγκα. Για αρχή, να τονίσουμε το θετικό: θα είναι όλοι πιο ήρεμοι αι πιο υγιείς, κάτι που φυσικά το θέλουμε. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και κάποιοι που ίσως το παρακάνουν. Στην Ινδία που έχει ταλαιπωρηθεί και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την πανδημία, θα βρεις αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Μπάμπα Ραμντέβ, ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας παραδοσιακής ιατρικής, δήλωσε μέσα στον γενικότερο χαμό, ότι η πανδημία έδειξε ότι τα σύγχρονα φάρμακα είναι μια ανόητη και αποτυχημένη επιστήμη. Δεν σταμάτησε εκεί. Υποστήριξε επίσης ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της αλλοπαθητικής ιατρικής.

Σήμερα, Τρίτη, χιλιάδες γιατροί στην Ινδία φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια, ή κράτησαν πλακάτ ζητώντας τη σύλληψη του «γκουρού». Ο Ραμντέβ είναι ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανακάλεσε, λέγοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται το εμβόλιο γιατί τον προστατεύει η γιόγκα.

Ο «γκουρού» έχεις επίσης μια εταιρεία η οποία εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και φέτος, παρουσίασε ένα φυτικό προϊόν που «θεραπεύει» τον κορονοϊό. Μάλλον είναι για εκείνους που δεν κάνουν γιόγκα Γενικότερα ο Ραμντέβ έχει βρει πολλές «θεραπείες» όπως για παράδειγμα για τον καρκίνο και την ομοφυλοφιλία. Ναι, καλά διαβάσατε, για την ομοφυλοφιλία.

Σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο της χώρας, περισσότεροι 330.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδία από τον κορονοϊό, ανάμεσά τους και 1.200 γιατροί.