2021, οι εμβολιασμοί προχωράνε, το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ (καλό μήνα, παιδιά) και κάπως παλεύουμε να αισιοδοξήσουμε μετά από ένα χρόνο και κάτι σκληρής πανδημικής συμπαντικής τιμωρίας και κάπως τα καταφέρνουμε διάολε. Τουλάχιστον τα καταφέρναμε, μιας και τα νέα δεν μας αφήνουν να τη βιώσουμε για πολύ τη χαρά. Σε άλλα νέα, άνδρας στην ανατολική Κίνα βρέθηκε θετικός  στο στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των πτηνών. Οι λέξεις Κίνα και γρίπη δεν είναι ποτέ καλός συνδυασμός.

Την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την ύπαρξη ενός πρώτου κρούσματος μόλυνσης από το στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η10Ν3 σε άνθρωπο, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο 41χρονος, που διαγνώστηκε θετικός στην ανατολική Κίνα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, εμφανίζοντας υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα, σύμφωνα με το Reuteurs, αλλά τώρα βρίσκεται σε φάση λίγο πριν πάρει το εξιτήριο.

Από ό,τι έδειξε η ιχνηλάτηση, δεν φαίνεται να έχει μολυνθεί άλλος άνθρωπος ερχόμενος σε επαφή μαζί του, ενώ ο κίνδυνος εξάπλωσης για τώρα χαρακτηρίζεται ως χαμηλός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για πολύ κοινό ιό, ενώ άλλα 160 στελέχη του έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 40 χρόνια σε άγρια ή υδρόβια πτηνά της Βορείου Αμερικής και της Ασίας. Όχι σε κοτόπουλα.

Προς το παρόν, όλα καλά. Συνεχίστε ό,τι κάνατε.