Μείναμε σπίτι μήνες και σίγουρα θέλουμε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μας και ένα ασφαλές μέρος για εμάς και την οικογένειά για τα μπάνια του λαού.

Οι ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης (Covid-19) επιλέχθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια, όπως ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πανδημίας, καθώς και χάρτες και υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται από τις αρχές.

Οι προορισμοί αυτοί έχουν επίσης επιλεγεί με βάση τη μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμός της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Επειδή οι διακοπές δεν είναι το συνώνυμο του lockdown, έχουμε επιλέξει προορισμούς χωρίς υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη (εάν αποδειχθεί αρνητικό τεστ) καθώς και προορισμούς που αναγνωρίζουν το διαβατήριο εμβολιασμού (δεν υπάρχει πρόσθετο τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες). Έχουμε επίσης επιλέξει εποπτευόμενες παραλίες για να διασφαλίσουμε ότι εσείς και η οικογένειά σας είστε ασφαλείς.

Για την ασφάλειά σας και των πιο ευάλωτων ομάδων καλό θα ήταν να προγραμματίσετε τον εμβολιασμό σας πριν πάτε διακοπές. Εάν δεν θέλετε να κάνετε πολλές δοκιμές, επιλέξτε προορισμούς που αναγνωρίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού όπως η Μάλτα,η Ελλάδα και η Μαδέρα. Ορισμένοι προορισμοί θα στρώσουν το κόκκινο χαλί για εσάς αυτό το καλοκαίρι, όπως η Μάλτα,η οποία προσφέρει έως και 200 ευρώ ανά διαμονή ανά άτομο, ή η Μαδέρα, η οποία σας προσφέρει ένα δωρεάν τεστ εάν χρειαστεί.

Κόλπος Ghadira, Μελίχα – Μάλτα

Από τις 28 Μαΐου 2021, η Μάλτα είχε το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού covid-19 στην Ευρώπη έχοντας χορηγήσει 107,46 δόσεις ανά 100 άτομα στη χώρα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είχε χορηγήσει 89,81 δόσεις ανά 100. Οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα για να σας καλωσορίσουν στις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι. Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το τεστ Coronavirus είναι αρνητικό (πραγματοποιείται 72 ώρες το πολύ πριν από την αναχώρηση), θα είστε ελεύθεροι να μείνετε, χωρίς καραντίνα.

Παραλία Πόρτο Σάντο, Μαδέρα – Πορτογαλία

Οι χρυσαφένιες αμμώδεις παραλίες του Πόρτο Σάντο είναι παγκοσμίως γνωστές, φημίζονται για τις θεραπευτικές αρετές της άμμου. Αυτό ονομάζεται “αμμοθεραπεία” (καυτή άμμος). Το Porto Santo Spa εναλλάσσει περιποιήσεις θαλασσινού νερού και περιποιήσεις ζεστής άμμου. Παρεμπιπτόντως, μπορεί να συναντήσετε τη μητέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο: της αρέσει να περνάει σαββατοκύριακα χαλάρωσης και ευεξίας στο Πόρτο Σάντο.

Κόλπος Ράμλα, Νήσος Γκόζο – Μάλτα

Χάρη στο αρνητικό τεστ PCR ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας (όταν διατίθεται ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid) θα σας επιτραπεί να μείνετε χωρίς καραντίνα στο Gozo.

Πράια Νόβα, Βεράντες – Λαγκόα – Αλγκάρβε – Πορτογαλία

Σχεδόν ανέγγιχτο από τον covid-19 τους τελευταίους μήνες, το Αλγκάρβε είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη με 8 φορές λιγότερα σοβαρά κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά, όπως το Βέλγιο. Η Lagoa έθεσε σε εφαρμογή πολύ νωρίς μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού και τη μείωση της εξάπλωσης του Covid-19.

Παραλία Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Αυτή η παραλία έχει ταξινομηθεί μεταξύ των παραλιών με τα πιο γαλαζοπράσινα νερά στον κόσμο… αρκετά για να σας κάνουν να ξεχάσετε τα lockdowns, τις απαγόρευση κυκλοφορίας και τα αγχωτικά νέα των τελευταίων μηνών.

Παραλία Ριβιέρα – Ghajn Tuffieha,Μελίχα – Μάλτα

Με θέα στον εκπληκτικό πύργο Ghajn Tuffieha του 17ου αιώνα από όπου μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχα ηλιοβασιλέματα, αυτή η παρθένα παραλία είναι γνωστή στους περιπατητές και τους παρατηρητές πουλιών. Θα είναι το ασφαλές καταφύγιο της φύσης για ηλιόλουστες διακοπές στη Μάλτα.

Λας Τερεσίτας, Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη – Τενερίφη – Ισπανία

Ανοιχτή σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο από τις 7 Ιουνίου, η Ισπανία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη λίστα επιθυμιών του ταξιδιού σας για αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η χιλιομετρική παραλία είναι πραγματικά μαγική. Με φόντο το χωριό San André, φωλιασμένο στο κοίλο των λόφων, τη χρυσή άμμο (που εισάγεται από τη Σαχάρα) και τους φοίνικες του, η Las Teresitas είναι πραγματικά μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Καναρίων Νήσων. Στο νησί της Τενερίφης, αυτή η παραλία απέχει πολύ από τις πολυσύχναστες τουριστικές παραλίες της Costa Adeje, όπου βρίσκονται τα κύρια θέρετρα, και η Τενερίφη είναι ένας προορισμός που έχει βρει μια ισορροπία στην τουριστική του ανάπτυξη.

Πράια Γκράντε, Φεραγούντο – Λαγκόα – Αλγκάρβε

Η Λαγκόα έχει μια από τις καλύτερες παραλίες στην Πορτογαλία. Η Πράια Γκράντε, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι η μεγαλύτερη παραλία του Φεραγούντο. Προσβάσιμο για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και για οικογένειες με καροτσάκια, διαθέτει παιδότοπο για παιδιά, σνακ μπαρ, ομπρέλες και ξαπλώστρες που μπορούν να ενοικιαστούν για μισή ημέρα ή για όλη την ημέρα (σε πολύ πιο προσιτές τιμές από ό, τι σε άλλες ακτές της Ευρώπης).

Παραλία Ριμπέιρα Γκράντε, Σάο Μιγκέλ – Αζόρες – Πορτογαλία

Ιδανικό σημείο για σέρφινγκ, η παραλία Ribeira Grande, η οποία φέρει το όνομα “Praio do Areal de Santa Barbara” είναι επίσης κατάλληλη για κολύμπι και αραλίκι. Το Praia do Areal de Santa Barbara είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στο νησί Sao Miguel και εκτός από μια από τις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης είναι μια εποπτευόμενη παραλία. Οι ναυαγοσώστες επισημαίνουν διαδρόμους προστατευμένους από τα ρεύματα για την ασφάλειά σας και των παιδιών σας.

Πρέβεζα, Ελλάδα

Η Πρέβεζα είναι το αντι-St Tropez: ξενοδοχείο, εστιατόρια και καφέ χρεώσεις είναι προσιτές και αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες είναι ακόμη δωρεάν (και καθαρίζονται μεταξύ κάθε ταξιδιώτη). Η Ελλάδα έχει επίσης μειώσει τους φόρους στις πτήσεις, τα τρένα, τα λεωφορεία και πολλές υπηρεσίες για να σας κάνει να ξοδέψετε λιγότερα αυτό το καλοκαίρι. Η παραλία Μονολίθι, η κεντρική παραλία της Πρέβεζας, έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα. Αυτή η παραλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Χρυσή Ακτή, Κύπρος

Από τις 10 Μαΐου, η Κύπρος έχει ανοίξει σε ταξιδιώτες από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή της. Η Κύπρος αναγνωρίζει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν έχετε εμβολιαστεί; Δείξτε ένα αρνητικό τεστ covid που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες το πολύ πριν από την άφιξή σας. Με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα μυθικά μέρη όπως το «Λουτρό της Αφροδίτης», το Ακρωτήριο Γκρέκο ή η «Γέφυρα των εραστών» και θρυλικές παραλίες όπως η παραλία Νίσσι, η Κύπρος προσελκύει ταξιδιώτες που αναζητούν ήλιο και χαλάρωση αυτό το καλοκαίρι. Η Κύπρος θα έχει εμβολιάσει πάνω από το 60% του πληθυσμού της μέχρι τα τέλη Ιουνίου (ένα από τα καλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη).

Παραλία Πουέρτο ντε Ταζακόρτε, Λα Πάλμα – Κανάριοι Νήσοι

Λιγότερο τουριστικό από το Γκραν Κανάρια ή το Costa Adeje στο νησί της Τενερίφης, το νησί La Palma απευθύνεται σε λάτρεις της άγριας φύσης, του σέρφινγκ, της πεζοπορίας, καθώς και των λάτρεις της αστρονομίας, επειδή η La Palma προσφέρει έναν από τους πιο αγνούς ουρανούς στην Ευρώπη. Το Πουέρτο ντε Ταζακόρτε ή η Σάντα Κρουζ (πρωτεύουσα της Λα Πάλμα) είναι γοητευτικές πολύχρωμες πόλεις που μας θυμίζουν Αβάνα. Κύματα ανθρώπων από τη Λα Πάλμα έφυγαν για την Αβάνα στο παρελθόν και μερικοί επέστρεψαν με τρόπο ζωής, γεύσεις και προϊόντα κουβανικής καταγωγής. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη η καταμέτρηση δώδεκα εργοστασίων χειροποίητων πούρων σε καθαρό κουβανικό στυλ στη Λα Πάλμα.

Παραλία Χαλικούνας, Κέρκυρα  

Οι πληθυσμοί των ελληνικών νησιών έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα καθώς και οι επαγγελματίες του τουρισμού για να υποδεχτούν τους επισκέπτες στις καλύτερες δυνατές υγειονομικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι κάτοικοι μικρότερων, τουριστικών νησιών έχουν ήδη εμβολιαστεί και οι κάτοικοι μεγαλύτερων τουριστικών νησιών όπως η Κέρκυρα θα λάβουν εφάπαξ δόση (Johnson & Johnson) μέχρι το τέλος Ιουνίου.