Η Μια Καλίφα ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοπαλαιστινιακές απόψεις της, ούτε φοβήθηκε να είναι μια απολογητικά ο εαυτός της. Κάπως έτσι, με μια ανάρτησή της στο Twitter, στην οποία φαίνεται να πίνει κρασί που παράχθηκε το 1943 στην κατεχόμενο από τον στρατό του Χίτλερ Γαλλία, μίλησε μάλλον σαρκαστικά για τη μικρή ιστορία του «άπαρτχαϊντ» κράτους του Ισραήλ. Εννοείται, πως οι αντιδράσεις και τα σχόλια περί «αντισημιτισμού» δεν έλειψαν.

Η Αμερικανο-Λιβανέζα Μία Καλίφα ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της, που πίνει γαλλικό κρασί, γράφοντας «το κρασί μου είναι πιο παλιό από το κράτος σας». Το κρασί που απολάμβανε στη φωτογραφία είχε παραχθεί το 1943 από γαλλική εταιρία, όταν η Γαλλία βρισκόταν υπό την κατοχή των ναζιστικών δυνάμεων.

https://t.co/CTpAitpKZP

Αυτή βέβαια δεν ήταν και η πρώτη ανάρτησή της, στην οποία θέλησε να μιλήσει καυστικά ενάντια στο Ισραήλ, αλλά και σε όσους δείχνουν να το στηρίζουν, όσο λαμβάνουν χώρα επιθέσεις ανάμεσα σε εκείνο και την Παλαιστίνη. Μερικές εβδομάδες πριν, η Καλίφα είχε χαρακτηρίσει την Γκαλ Γκαντό, που δέχτηκε online επιθέσεις για τη στάση της απένταντι στο παλαιστινιακό ζήτημα, ως «Μπάρμπι της Γενοκτονίας».

Η πρόσφατη αυτή ανάρτηση της Καλίφα δεν έμεινε «νηφάλια» από αντιδράσεις. “Πίνεις κρασί που παράχθηκε στην κατεχόμενη από τους Ναζί, Γαλλία του 1943, ενώ αρνείσαι χιλιάδες χρόνια εβραϊκής ιστορίας. Χαίρομαι που βρήκες το κατάλληλο ταίρι για τον αντισημιτισμό σου” της έγραψε ο Χεν Μάζιγκ, ένας Εβραίος, γιός Ιρακινών προσφύγων στο Twitter, ενώ ο Ραχίμ Καζάμ έγραψε “To κρασί σου είναι στην πραγματικότητα κάτι που δημιούργησαν δυτικές ιδιοφυίες πριν καθάρματα σαν εσένα μπορέσουν να φανταστούν πως είναι η ζωή ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους. Μετά ήρθες εσύ, έβγαλες τα ρούχα σου, έπεισες τους “Βαρβάρους” να πληρώσουν γι’αυτό και με τα κέρδη σου αγόρασες αυτό το μπουκάλι κρασί!”.

https://t.co/CTpAitpKZP

Με λίγα λόγια, πάνω από 2.600 χρήστες έχουν απαντήσει, με πολλούς από αυτούς να κάνουν σκληρές επιθέσεις στη Μια, που στο μεταξύ, λογικά δεν νοιάζεται και πολύ. Έχει περάσει και χειρότερα.