Ξαναμπήκαμε στα στέκια μας, ξανακαθίσαμε στις καρέκλες των μπαρ που αγαπάμε, ήπιαμε τα πρώτα μοχίτο, ευχαριστήσαμε τους μπαρίστα για την ευλογία του καφέ που μας δίνουν στο χέρι. Το μόνο που δεν έχουμε είναι μουσική. Πρακτικά, η ηχητική συντροφιά στις εξόδους μας είναι οι συζητήσεις του διπλανού τραπεζιού, την οποία ακούμε χωρίς να θέλουμε. Ωστόσο, από Δευτέρα, ενδέχεται η μουσική να επιστρέψει στην εστίαση και όλα να θυμίζουν παλιά καλή κανονικότητα, ή τουλάχιστον κάτι κοντά σε αυτό.

Οι επιστήμονες φαίνεται να εξετάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων μαζί με στελέχη της κυβέρνησης και μια από τις αλλαγές που μπαίνουν στο τραπέζι είναι και αυτή η καταδίκη της μουσικής σε πλήρη ανυπαρξία, καθώς και η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δημοσιεύματα θέλουν την κυβέρνηση να έχει εισηγηθεί παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, η οποία το πιο πιθανό είναι να ισχύσει από τις 15 Ιουνίου και μετά. Πιο άμεση ωστόσο θα είναι η επιστροφή της μουσικής σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Η Επιτροπή φαίνεται πως δώσει το ΟΚ για επιστροφή της μουσικής ενδεχομένως τη Δευτέρα 31 Μαίου, αρχικά αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά μας έφερε αντιμέτωπους με την κυνική πραγματικότητα του «ό,τι θέλουν οι τουρίστες μας», αφού μιλώντας στη Bild τόνισε ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν αυτό θα συμβεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε πως «όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες, να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό».

Την ίδια στιγμή, το ζήτημα της μουσικής εξετάζεται και σε ό,τι αφορά τους γάμους και τις βαφτίσεις, μαζί με την αύξηση των καλεσμένων που από την 1η Ιουνίου αναμένεται να είναι 100 άτομα το όριο.