Είναι διάσημη, αλλά δεν είναι τραγουδίστρια ή εκφωνήτρια – είναι η αρχική φωνή της εικονικής βοηθού της Apple, Siri. Λίγο πριν ο Steve Jobs παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Apple το 2011, πήρε στα χέρια του ένα iPhone 4S σε μια συνάντηση γεύματος και ρώτησε τη Siri: “Είστε άνδρας ή γυναίκα;” Και η Σίρι απάντησε, “Δεν μου ανέθεσαν φύλο”. Ο Τζομπς ήταν ευχαριστημένος.

https://twitter.com/hashtag/WordsToLiveBy?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αλλά η αρχική φωνή της Σίρι έχει πρόσωπο, φύλο, δουλειά, σπίτι. Είναι η Σούζαν Μπένετ, 71 ετών, καλλιτέχνης και τραγουδίστρια από την Ατλάντα των ΗΠΑ. Η Siri, ωστόσο, δεν ήταν της Apple. Αναπτύχθηκε απ.ό το SRI International, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο. Κατασκεύασε το πρώτο πρωτότυπο ποντικιού υπολογιστή το 1964.

Πριν γίνει η αρχική φωνή της Siri, ήταν μέρος του τραγουδιού του ATM που σάρωσε τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Όταν ήταν 25, η Μπένετ τραγούδησε ένα τραγούδι για το πρώτο μηχάνημα ΑΤΜ της Πρώτης Εθνικής Τράπεζας της Ατλάντα. Με τίτλο “Tillie the All-Time Teller”, ο σκοπός του jingle ήταν να διευκολύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το ATM, ένα τρομακτικό νέο μηχάνημα. Πώς αλλάζουν οι καιροί;

https://twitter.com/ArekGalinski/status/1396217432306503682?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Μπένετ ήταν η φωνή του/της εικονικού βοηθού της Apple μέχρι την κυκλοφορία της ενημέρωσης του iOS 7 στις 18 Σεπτεμβρίου 2013. Έχει επίσης ηχογραφήσει τα μηνύματα για το σύστημα δημόσιων διευθύνσεων σε όλους τους τερματικούς σταθμούς Delta Air Lines παγκοσμίως.

https://twitter.com/hashtag/Podcast?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η φωνή της Μπένετ έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στις πολυάριθμες τοπικές και εθνικές τηλεοπτικές διαφημίσεις για τη Ford, Coca-Cola, Fisher-Price, και McDonald’s.