Τηγανητοί γρύλοι σε καντίνα, γάλα από προνύμφες μύγας και μπολονέζ από σκαθάρια και σκουλήκια (ΙΟΥ) για δείπνο; Αυτά είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον γεύματα του μέλλοντος.

Αποξηραμένα σκουλήκια; Ευχαριστώ, είμαι χορτοφάγος. Κι όμως, υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι που τρώνε τακτικά έντομα. Οι προνύμφες και οποιοδήποτε από τα 900+ βρώσιμα είδη εντόμων θα μπορούσαν να αποτελέσουν τακτικό μέρος της μελλοντικής διατροφής μας. ΙΟΥ.

https://t.co/eHOb9G2zRj

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που τρώμε δεν είναι βιώσιμος – και ότι κάτι θεμελιώδες θα πρέπει να αλλάξει εάν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με το μισό κόσμο παχύσαρκο και το άλλον μισό κάτω από το νερό από το λιώσιμο των πάγων. Η σύγχρονη βιομηχανική γεωργία, ο εξορυκτικός καπιταλισμός, το κίνητρο του κέρδους, οι κυβερνήσεις που τρέμουν μπροστά στο Big Food και οι δικές μας άπληστες δυτικές ορέξεις πρέπει να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης.

https://twitter.com/hashtag/DRDK2018?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι είναι Big Food; Η πολιτική τροφίμων είναι ένας όρος που περιλαμβάνει όχι μόνο την πολιτική και τη νομοθεσία για τα τρόφιμα, αλλά όλες τις πτυχές της παραγωγής, του ελέγχου, της ρύθμισης, της επιθεώρησης, της διανομής και της κατανάλωσης τροφίμων που καλλιεργούνται στο εμπόριο, ακόμη και μερικές φορές καλλιεργούνται στο σπίτι, τρόφιμα. Οι εμπορικές πτυχές της παραγωγής τροφίμων επηρεάζονται από ηθικές, πολιτιστικές και υγειονομικές ανησυχίες, καθώς και από περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με τις γεωργικές και γεωργικές πρακτικές και τις μεθόδους λιανικής πώλησης. Ο όρος περιλαμβάνει επίσης τα βιοκαύσιμα, τις καλλιέργειες ΓΤΟ και τη χρήση φυτοφαρμάκων, τη διεθνή αγορά τροφίμων, την επισιτιστική βοήθεια, την επισιτιστική ασφάλεια και την επισιτιστική κυριαρχία, την παχυσαρκία, τις εργασιακές πρακτικές και τους μετανάστες εργαζόμενους, ζητήματα χρήσης νερού, σκληρότητας των ζώων και κλιματικής αλλαγής.

https://t.co/BuMmDNynTL

Οι νεότεροι καταναλωτές ανυπομονούν όλο και περισσότερο να κάνουν ηθικές, βιώσιμες επιλογές – και οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων της τεχνολογικής βιομηχανίας επιθυμούν όλο και περισσότερο να επενδύσουν σε αυτές. Η καλιφορνέζικη εταιρεία «εναλλακτικού κρέατος» Beyond Meat, αξίας περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει λανσάρει τώρα τα προϊόντα της σε 445 βρετανικά σούπερ μάρκετ και ο αντίπαλός της, Impossible Foods, αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα. Το κρέας που καλλιεργείται με κύτταρα δεν απέχει πολύ: τον Δεκέμβριο, ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης ενέκρινε το πρώτο πλήρως συνθετικό ψήγμα κοτόπουλου στον κόσμο. Η πρωτεΐνη εντόμων δεν είναι τόσο “σέξι” όσο οι εναλλακτικές εταιρείες κρέατος.

https://twitter.com/SebLefebvre/status/587644236339679232?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτό που είναι υπέροχο με τα έντομα είναι ότι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Δεν καταστρέφουν τη γη, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε με υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε το δραστικό βήμα της απλής κατανάλωσης περισσότερων λαχανικών… μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε να τρώμε έντομα.

https://twitter.com/VozdeCules/status/1398178234794135556?ref_src=twsrc%5Etfw

Η αγορά βρώσιμων εντόμων θα αυξηθεί στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 σύμφωνα με έκθεση της Barclays. Έρευνα του Sainsbury βρήκε ότι το 42% των Βρετανών καταναλωτών είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν έντομα. Εσείς;

Πηγή: The Observer