Την πανδημία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη συνδέσαμε με το σπίτι, σαν λέξη και σαν έννοια. Κάποιους βέβαια τα lockdowns τους βρήκαν σε άλλες φάσεις. Ίσως on the road, σε ένα βαν. Ίσως πάλι σε ένα ταξίδι, με το δωμάτιο του ξενοδοχείου να μετατρέπεται σε σπίτι για εκείνους.

Κάπως έτσι βρέθηκαν η φωτογράφος Tiffany Roubert και η σύζυγός της, σε ένα ξενοδοχείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, καλούμενες να το αντιμετωπίσουν σαν καταφύγιο.

Πώς νιώθει κανείς ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σαν σπίτι του; Κάποιοι έχουν πάντα στη βαλίτσα τους ένα αρωματικό κερί, που τους θυμίζει τη μυρωδιά του σπιτιού τους. Του κανονικού. Άλλοι βασίζονται στις ρουτίνες τους, στην προπόνησή τους, στον διαλογισμό τους, στο διάβασμα ενός βιβλίου με λίγο κρασί ή ένα τσάι. Η Roubert από την άλλη, μάλλον για να βρει το κέντρο της βασίζεται στη φωτογραφική της μηχανή και την αγάπη της για την τέχνη της.

Με μοντέλο της στη σύζυγό της, μετέτρεψε το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν σε σποτ φωτογράφισης, αποδεικνύοντας πως ένα γυμνό σώμα, που αφήνεται άνετα στα λευκά σεντόνια, τα οποιαδήποτε λευκά σεντόνια, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο να νιώσει άνετα. Το σώμα είναι σπίτι. Το πρώτο και ίσως μοναδικό σπίτι.

«Λειτουργώντας σαν καταφύγιο, προστατεύοντάς μας από τον εξωτερικό κόσμο και την τωρινή κρίση του, περάσαμε λίγες μέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Sao Paulo, στη Βραζιλία. Το φως που άλλαζε και η θέα από το μπαλκόνι έγινε η μόνη μου απόσπαση σαν φωτογράφος. Χρησιμοποιώντας τη σύζυγό μου ως μοντέλο μπορούσα να εκφραστώ πριν να είμαι έτοιμη να ενταχθώ στον πραγματικό κόσμο», λέει η ίδια για τις φωτογραφίες της στο C-Heads.

Το φως που άλλαζε και η θέα από το μπαλκόνι γίνονται και τα δικά μας ευχάριστα διαλείμματα από τον πραγματικό κόσμο για λίγο.

Η Tiffany Roubert είναι Γαλλίδα φωτογράφος. Εργάζεται με έδρα της το Λονδίνο, κάνοντας παγκόσμιες συνεργασίες. Μπορείς να δεις το Instagram της εδώ.