Η εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ έβαλε τα αθώα, ανυπεράσπιστα πρόσωπα των 67 παιδιών που σκοτώθηκαν εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, στο εξώφυλλο της. Και αυτά τα πρόσωπά τους θα στοιχειώνουν τα όνειρά μας. «Αν υπάρχει κόλαση επί Γης, αυτή τη ζουν τα παιδιά της Γάζας» ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντονιόνι Γκουτιέρες, στις 20 Μαΐου.

https://twitter.com/ibowhunt2/status/1397795329001541632?ref_src=twsrc%5Etfw

Με ένα πρωτοσέλιδο που δεν συντάσσεται με την «εθνική γραμμή» του Ισραήλ η μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα Haaretz κυκλοφορεί σήμερα, λίγες βδομάδες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα.

Το εξώφυλλο αναδημοσίευσε στο Twitter, ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, , γράφοντας: “Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. 67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου”. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί”.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κλιμακώθηκαν την Τετάρτη 12 Μαΐου στη μεγαλύτερη σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στη Γάζα. Το Ισραήλ πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, καθώς Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ. 1.160 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα των βιαιοπραγιών αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές το πρωί της Πέμπτης 13 Μαΐου. Από αυτόν τον αριθμό, περίπου 240 από αυτούς τους πυραύλους προσγειώθηκαν στη θάλασσα ή στη Λωρίδα.

https://t.co/8HPYOfpp4L

Η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα αναφέρει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα ενδέχεται να είναι εγκλήματα πολέμου. Η Μισέλ Μπατσελέτ λέει ότι δεν είχε δει αποδείξεις ότι πολιτικά κτίρια στη Γάζα που επλήγησαν από ισραηλινές επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς.