Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων, αξιωματούχοι του Σαν Χοσέ ψήφισαν αργά την Τρίτη για να εγκρίνουν το σχέδιο της Google για μια εκτεταμένη πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της πόλης με χιλιάδες νέα σπίτια, εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου γραφείων και μια πρώτη στο είδος της συμφωνία κοινοτικής παροχής 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι μια συμφωνία που οι επιχειρηματικές, εργατικές και κοινοτικές ομάδες λένε ότι θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην αναπτυξιακή πολιτική της περιοχής Του Κόλπου – ειδικά καθώς το Σαν Χοσέ, που επισκιάζεται εδώ και πολύ καιρό από το γειτονικό Σαν Φρανσίσκο, φαίνεται να ανακάμπτει από την πανδημία με πιο ενεργούς δημόσιους χώρους κοντά στη διέλευση.

Με την ψηφοφορία της Τρίτης, η Google μπορεί να προχωρήσει με ένα σχέδιο ανάπτυξης 80 στρεμμάτων κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό κόμβο του Σαν Χοσέ στο σταθμό Diridon, συμπεριλαμβανομένων 4.000 νέων κατοικιών, περισσότερων από 7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων χώρου γραφείων, 15 στρεμμάτων πάρκων και 500.000 τετραγωνικών μέτρων λιανικής πώλησης και άλλου χώρου.

https://t.co/2az7FhQ5JQ

Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι από καιρό διάσημος για το ομώνυμο Googleplex στο κοντινό Mountain View, το οποίο φιλοξενεί μια σειρά από κτίρια γραφείων γνωστά για προνόμια εργαζομένων, όπως δωρεάν φαγητό και μασάζ.

https://twitter.com/hashtag/Google?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πριν ο κορωνοϊός ανατρέψει τις καθημερινές μετακινήσεις, η Google σχεδίαζε για περίπου 25.000 εργαζόμενους να καταλάβουν το νέο γραφείο του Σαν Χοσέ. Η πόλη ελπίζει ότι η προτεινόμενη γειτονιά “Downtown West” γύρω από τα νέα γραφεία θα βοηθήσει τους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Πηγή: San Francisco Chronicle