Τι είναι αυτό το "Ματωμένο Φεγγάρι" που θα δούμε απόψε;

Μια υπερπανσέληνος και μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνουν στις 26 Μαΐου. Τι μας κρύβουν;

Τι είναι αυτό το "Ματωμένο Φεγγάρι" που θα δούμε απόψε;

Μια υπερπανσέληνος και μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνουν στις 26 Μαΐου. Τι μας κρύβουν;


Στις 26 Μαΐου, η Γη θα περάσει ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, ρίχνοντας μια σκιά στην επιφάνεια του φεγγαριού και κάνοντάς έτσι να φαίνεται ένα βαθύ κόκκινο χρώμα για 14 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Γύρω από το φεγγάρι — ακριβώς πριν από την ανατολή του ηλίου — η Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι σε θέση να δει μια σχεδόν ολική έκλειψη. Πολλά μέρη της Αμερικής και της Ασίας θα είναι σε θέση να δουν μια μερική έκλειψη. Και αν βρίσκεστε στην Ανατολική Αυστραλία, είστε τυχεροί: Ολόκληρη η έκλειψη θα είναι ορατή σε εσάς.

Μιλάμε για την μοναδική ολική έκλειψη Σελήνης του 2021. Για μια ακόμη φορά το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή προστατευτικά γυαλιά για να δείτε ένα (σε αντίθεση με μια ολική ηλιακή έκλειψη). Αλλά ένα ζευγάρι κιάλια θα σας δώσει μια καλύτερη, πιο λεπτομερή άποψη της γεωγραφίας του φεγγαριού καθώς σκοτεινιάζει στη σκιά.

Αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ολικής σεληνιακής έκλειψης το εξής: Όταν οι ακτίνες του ηλιακού φωτός περνούν μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης, τα αέρια της παγιδεύουν και διασκορπίζουν το μπλε φως στο φάσμα. Τα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα μήκη κύματος περνούν στη σκιά της Γης και προβάλλονται στο φεγγάρι. Βασικά, μια ολική σεληνιακή έκλειψη είναι σαν να προβάλλεις όλα τα ηλιοβασιλέματα και τις ανατολές στο φεγγάρι.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα