Στις 26 Μαΐου, η Γη θα περάσει ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, ρίχνοντας μια σκιά στην επιφάνεια του φεγγαριού και κάνοντάς έτσι να φαίνεται ένα βαθύ κόκκινο χρώμα για 14 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

https://twitter.com/NASAJPL?ref_src=twsrc%5Etfw

Γύρω από το φεγγάρι — ακριβώς πριν από την ανατολή του ηλίου — η Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι σε θέση να δει μια σχεδόν ολική έκλειψη. Πολλά μέρη της Αμερικής και της Ασίας θα είναι σε θέση να δουν μια μερική έκλειψη. Και αν βρίσκεστε στην Ανατολική Αυστραλία, είστε τυχεροί: Ολόκληρη η έκλειψη θα είναι ορατή σε εσάς.

https://twitter.com/Giorgosstefano2/status/1397226851421102083?ref_src=twsrc%5Etfw

Μιλάμε για την μοναδική ολική έκλειψη Σελήνης του 2021. Για μια ακόμη φορά το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

https://t.co/3vvbhoyLBL

Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή προστατευτικά γυαλιά για να δείτε ένα (σε αντίθεση με μια ολική ηλιακή έκλειψη). Αλλά ένα ζευγάρι κιάλια θα σας δώσει μια καλύτερη, πιο λεπτομερή άποψη της γεωγραφίας του φεγγαριού καθώς σκοτεινιάζει στη σκιά.

https://twitter.com/hashtag/CDNDigital?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ολικής σεληνιακής έκλειψης το εξής: Όταν οι ακτίνες του ηλιακού φωτός περνούν μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης, τα αέρια της παγιδεύουν και διασκορπίζουν το μπλε φως στο φάσμα. Τα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα μήκη κύματος περνούν στη σκιά της Γης και προβάλλονται στο φεγγάρι. Βασικά, μια ολική σεληνιακή έκλειψη είναι σαν να προβάλλεις όλα τα ηλιοβασιλέματα και τις ανατολές στο φεγγάρι.