Ο ηθοποιός που έχει κατηγορηθεί για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων πρόκειται να υποδυθεί έναν ντετέκτιβ στην ταινία του Φράνκο Νέρο με θέμα έναν άνδρα που είναι άδικα ύποπτος για κακοποίηση παιδιών. Ο Kevin Spacey έχει αντιμετωπίσει πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά μας δείχνει το μεσαίο δάχτυλό του και πρόκειται να επιστρέψει στον κινηματογράφο με έναν μικρό ρόλο ως ντετέκτιβ σε ένα ιταλικό crime drama. Cancel culture δεν πιάνει σε αυτόν;

Θα υποδυθεί έναν αστυνομικό που ερευνά την υπόθεση ενός άνδρα – τον οποίο υποδύεται ο σκηνοθέτης Franco Nero – που μπορεί να που μπορεί να ζωγραφίζει σκίτσα ανθρώπων ακούγοντας τις φωνές τους, παρόλο που είναι τυφλός και κατηγορείται άδικα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

https://twitter.com/hashtag/metoogr?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου”, δήλωσε ο Νέρο στο ABC News. “Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσω την ταινία.” Στην ταινία θα παίζει επίσης η σύζυγος του Νέρο, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, η οποία θα υποδυθεί τη δασκάλα πιάνου του κατηγορουμένου.

https://t.co/DfholfXp4Y

Ο Spacey έχει παίξει ελάχιστα είτε στη μεγάλη είτε στη μικρή οθόνη από το 2017, όταν περισσότεροι από 20 άνδρες ισχυρίστηκαν ότι είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον ηθοποιό όταν εργαζόταν στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου μεταξύ 1995 και 2013. Ο Σπέισι ωστόσο αρνείται όλες τις κατηγορίες.

https://t.co/NC3p4kTltt

Τον έδιωξαν από τη σειρά House of Cards του Netflix και οι σκηνές του στο “All the Money in the World” του Ρίντλεϊ Σκοτ επανασχεδιάστηκαν βιαστικά με τον Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ για το έργο του.

https://t.co/WhHTpHCzXy

Τον Οκτώβριο του 2019, οι εισαγγελείς στο Λος Άντζελες απέρριψαν μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης επειδή ο κατήγορος είχε πεθάνει, ενώ τον Ιούλιο του 2020, οι εισαγγελείς στη Μασαχουσέτη απέσυραν μια υπόθεση όταν ο 18χρονος άνδρας που κατηγόρησε τον Spacey ότι τον χούφτωσε αρνήθηκε να καταθέσει. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ηθοποιός του Star Trek Anthony Rapp και ένας άλλος άνδρας κατέθεσαν μήνυση κατηγορώντας τον Spacey για σεξουαλικές επιθέσεις τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν έφηβοι.

Ο Rapp είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια εναντίον του ηθοποιού το 2017 και στην αγωγή περιέγραψε λεπτομερώς τον ισχυρισμό του για σεξουαλικές επιθέσεις που του έγιναν σε ηλικία 14 ετών. Όταν ο Rapp τον κατηγόρησε δημόσια, ο Spacey εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν θυμόταν τη συνάντηση, αλλά ζήτησε συγγνώμη.

https://t.co/RnrdOscU9j

Σε ένα πρόσφατο podcast, συνέκρινε τη δική του κατάσταση με εκείνων των οποίων η ζωή είχε καταστραφεί από τον κορωνοϊό. “Δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει έκπληξη για κανέναν να πει ότι ο κόσμος μου άλλαξε εντελώς το φθινόπωρο του 2017”, δήλωσε. “Η δουλειά μου, πολλές από τις σχέσεις μου, η θέση μου στη δική μου βιομηχανία είχαν χαθεί μέσα σε λίγες ώρες. Και έτσι έχω ενσυναίσθηση για το πώς είναι να σου λένε ξαφνικά ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά ή ότι μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου”. Βέβαια οι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της πανδημικής κρίσης δεν χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να επιβάλλουν τις ερωτικές τους ορέξεις σε ανήλικα.

https://twitter.com/antoinnelemar/status/1397193150876246018?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Spacey φαίνεται να έχει περάσει αρκετό χρόνο στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασαν οι ισχυρισμοί. Το 2019, διάβασε ένα ποίημα για έναν κακοποιημένο πυγμάχο σε ένα μουσείο στη Ρώμη, πριν τον εντοπίσουν να τραγουδά το La Bamba στους δρόμους της Σεβίλλης τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετεί στην κριτική επιτροπή ενός νέου φεστιβάλ κινηματογράφου στα τέλη Αυγούστου σε Αμπρούτσο, Λε Μαρς και Μολίζ.

Πηγή: Guardian